Egy ideje itthon pangott egy fél üveg Nutella, és a héten nagyon megkívántam egy nugátkrémes, mogyoródarabos sütit, amit az egyik legnépszerűbb gyorséttermi lánc kávézójában lehet kapni. Egy kis internetes kutatás után elkészítettem az én, itthoni verziómat, ami eritrittel és gyümölcscukorral készült, cukor pedig csak annyi van benne, amennyit a lekvár és a Nutella tartalmaz. Puha, laktató, de nagyon eteti magát, nehéz abbahagyni.
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 12 deka zsír
- 4 evőkanál baracklekvár
- max. 10 deka cukor (Én most felesben eritritet és gyümölcscukrot használtam, de a baracklekvár miatt amúgyis édes lesz egy kicsit a tészta, ezért csínyján a cukorral.)
- 30 deka liszt
- 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 1 csomagsütőpor
- 3 deci tej
- rumaroma
- kis darabos mandula
![]() |
A Nutellát ráfolyattuk, és megszórtuk darabolt mandulával |
Elkészítés:
Egy tálba mérjük a lisztet, kakaóport és sütőport, elkeverjük. Egy másik tálba tesszük a tojást, puha, szobahőmérsékletű zsírt, a baracklekvárt és a cukrot, robotgéppel habosabb állagúra keverjük. Szitáljuk hozzá a lisztes keveréket, keverjük el csomómentesre, közben adagoljuk hozzá a rumaromás tejet is.
Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bérelt tepsibe (nekem 27x27 cm) öntsük a masszát, egyengessük el, hogy jusson a sarkokba is. Csorgassuk rá foltokban a Nutellát, és szórjuk meg ízlés szerint a darabos mandulával. Egy sütőtű segítségével húzzunk vízszintes és függőleges irányban csíkokat a masszában, így a Nutella jobban eloszlik a tésztában, és a mogyoróból is jut egy kevés a tészta belsejébe is.
![]() |
Miután a sütőtűvel elkevertük a nugátkrémet a tésztában. |
Tipp!
A mandula helyett mogyoróval vagy dióval is szórhatunk. A tésztába pedig baracklekvár helyett megpróbálhatjuk szilva, meggy vagy akár narancslekvárral is.
190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, körülbelül 30 perc alatt megsül, de 20 perc után tűpróbával ellenőrizzük.
![]() |
Tálaláskor kisebb kockákra vágjuk fel |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése