Ugrás a fő tartalomra

A szürke ötven árnyalata szárnyán...

Az utóbbi napokban legalább 3 cikket láttam az Indexen megjelenni A szürke ötven árnyalata című mozifilm savazása kapcsán. Minden cikkírójuk ennyire unatkozik, hogy jobb dolga nincs? Vagy csak a film népszerűsége kapcsán próbálnak előtérbe kerülni?

Engedtessék meg, hogy én is felszólaljak a film kapcsán. A támadók fejében meg sem fordul az a lehetőség, hogy valaki azért olvasta el mind a 3 könyvet, és nézte meg a filmet  is, mert valami többre, másra lelt benne, mint puszta szadomazó pornó? Véleményemmel nyilván nem vagyok egyedül:

  • Érdekes és egyben elgondolkodtató, hogy hogyan tud megküzdeni egy rossz gyerekkorral, majd egy idősebb nő szexuális börtönébe keveredett, ám szakmájában sikeres férfi az élettel.
  • Megkapó, ahogyan a nő és a férfi küzd egymásért, mert hiába különböznek egymástól, mégis valami folyton vonzza őket, és nem akarják elveszíteni a másikat.

Lényegét tekintve nem sokban különbözik egy Danielle Steel regénytől, ahol szintén mindig találunk egy romantikus szálat, és a legtöbb esetben a szexuális együttlét is megtörténik. Nem értem, miért kell ennyire támadni a szürkét, és ekkora hájpot körékeríteni. Sokkal undorítóbb, felháborítóbb és károsabb egy viszony.hu, és az üzenete.

A sok fújolgónak innen üzenem, olvasták egyáltalán, vagy csak kívülről jó beskatulyázni az összes olvasót?

Megjegyzés:
Sosem szerettem a verselemzéseket sem. Mert egy-egy mondat, egy-egy vers mindenkinek mást jelenthet, nem csak egyféle értelmezése létezik.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A hálószoba kompatibilis törpesün lak titkai

Közel öt éve tartok törpesünt, ezidő alatt pedig jópár furfangos, és kevésbé nyerő praktikát próbáltam ki. A cél persze kettős, egyrészt a törpesün számára élhető, a gazdiknak meg csöndes, sokáig tiszta ketrecet kell teremteni. Elmondom, én hogyan csinálom.
Az afrikai fehérhasú törpesünök kiváló társak olyan gazdik számára, akik például allergiásak a szőrre, tollra. A törpesün ugyanis nem allergizál, ezt én is megerősítem. Viszont nagyon kis szerethető állat, lehet simogatni (igen, tud szúrni, ha akar, de a törpesün gazdik ezt meg tudják szokni, és a törpesüni is megszokja, hogy a gazdit nem kell agyonszúrkálni, lelapítja a tüskéit), el is alszik rajtad, és viszonylag tiszta állat. Azért mondom, hogy viszonylag, mert a dolgát egy helyre (macskaalom) végzi, viszont imádja hajtani a kerekét, amiből kiszállni sem kíván, és oda is potyogtat. Így azt utána szépen szét is keni, meg a futás közben ki is potyoghat belőle. Persze képes bele is vizelni, ami meg kifolyik a kerékből.

Tippek törpe…

Német "jövevényszavak" a magyarban - Frissítve!

A német nyelv tanulása során időről-időre belefutok olyan kifejezésekbe, szavakba, amiket mi is használunk a mindennapokban. Legtöbbjüket írásban talán még sosem láttam, de szóban annál inkább használják. A mi családunkban nincsenek német felmenők, sem emigráltak, mégis sokat hallottam az alábbiakat a szüleimtől, nagyszüleimtől. Valószínűleg velem a legtöbb ki is halna, ha rajtam múlna, mert én nem igazán használom ezeket a szavakat.
Most azt mutatom meg, hogy mi hogyan, minek a kifejezésére használjuk, és hogy a német nyelvben valójában mit is jelent. Persze lehetnek egyszerű véletlenek is, és az is könnyen előfordulhat, hogy nem is jövevényszavakról van szó, egyszerűen csak hasonlít a kiejtésük egymásra. Jöjjenek tehát az összecsengések és jelentéseik.
"smucig"- schmutzig A smucig szót mi a fukarság kifejezésére használjuk. Németül a schmutzig szónak is ugyanez a kiejtése, viszont azt jelenti, hogy koszos, piszkos.
"Na, ja" - Naja A "Na, ja" és a német Na…

Egyszerű gombás rizottó parmezánnal

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető rizottó receptjét szeretném most megosztani. Mindennel együtt kb. 45 perc alatt kész van. Finom és laktató, bármilyen savanyúsággal tálalható.
Hozzávalók:rizsolajcsiperke gomba (lehetőleg ne konzerv)vöröshagymaparmezán sajtfűszerek
Elkészítés: Tegyük fel a rizsnek szánt vizet főni, míg felforr, mossuk jól át a rizst. Ha a víz már forr, dobjunk bele egy leveskockát, majd mehet bele a rizs, és fűszerek (én egy kis sót, őrölt borsot és egy kis petrezselymet használtam). Vegyük kisebbre a lángot a rizs alatt. Közben szeleteljünk fel egy fej vöröshagymát, mossuk meg a gombát, szedjük ki a szárát, kockázzuk fel (én kisebb és nagyobb darabokat is hagytam). Kis olajon üvegesre pirítsuk a vöröshagymát, és öntsük rá a gombát. Eközben a rizs valószínűleg már elfőtte a vize nagy részét, ha már csak kis lé bugyog a rizs fölött (ha megkeverjük, akkor nem marad a rizs fölött a léből), vegyük le a tűzről, hagyjuk állni, hagy szívja magába a maradék levet is.A gombá…