Ugrás a fő tartalomra

Pingvin és a Kisovis

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány, aki szomorú körülmények között élt. Minden vágya az volt, hogy el tudjon költözni otthonról, maga mögött hagyhassa a veszekedéseket, és saját életét úgy alakíthassa, ahogy neki tetszik. Ezen kívül szerető társra leljen, akiben megbízhat, imádhat, és aki viszontszereti.

Teltek, múltak az évek, a lányka felcseperedett, de közel, se távol nem akadt olyan ifjú, akivel el tudta volna mindezt képzelni a leány. Aki hitt az egész életen át tartó szerelemben, és szerette volna mielőbb megtalálni az igazit. Mikor már a sokadik csalódás érte, eldöntötte, hogy olyat tesz, mint azelőtt soha – egy internetes chat-oldalon kezdett el ismerkedni.

Az egyik fiú egyénisége, humorossága olyannyira megtetszett a leánynak, hogy napokkal később, az ősz derekára meg is beszélték, hogy találkoznak, és eltöltenek egy kellemes mozidélutánt Budapesten. Mint sokszor előtte, a lány most is félt attól, hogy az első találkozáskor oda az illúzió, és kiderül, minden, mi előtte történt, csupán hazugságokra épül. Minden rendben is ment mindaddig, míg be nem ültek egy kávézóba, és a fiú nem sört rendelt. A leány ekkor megrémült, és egyből alkoholista apja jutott eszébe, és már-már a menekülést fontolgatta. Azonban a kellemes társaság megnyugtatta, hogy nem szabad idejekorán rossz féle következtetéseket levonni, és egyből összehasonlítgatni. Az este olyan jól sikerült, hogy megállapodtak, másnap megismétlik a délutánt.

A második találkozó alkalmával a leány teret engedett a fiúnak, és elcsattant az első csók is. Innentől kezdve pedig sodorta őket az ár, ide mentek, oda mentek, a lány szívét pedig melengette a fiú, aki teljesen más volt, mint azok, akikkel egészen addig találkozott. Megnyerő, magabiztos, szórakoztató, gyermeki egyben. Bemutatták egymást egymás szüleinek, és szép hamar már egy párként tekintettek egymásra. Most pedig, 2015. szeptember 1-jén ünneplik megismerkedésük 8. évfordulóját.


Így történt, hogy egy Pingvin és egy Kisovis egymásba szeretett.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az egyik legszebb saját készítésű ajándék

Először a Cotton Ball Lights közösségi oldalán láttam a csodaszép fotókat ezekről a különleges hangulatfényt adó"izzósorokról". Néhányszor jártam az oldalukon, de a mindössze 10 gömbös változatért sokalltam a közel 5000 Ft-ot, plusz szállítási díjat (fizetési módtól függően 900 és 1250 Ft). Végül nem rendeltem meg.
Aztán pár hét múlva beleakadtam a következő videóba:

És elhatároztam, hogy megcsinálom saját magam. Édesanyámékkal évekkel ezelőtt amúgyis megegyeztünk, hogy senki nem vesz a másiknak semmit, elég, ha együtt vagyunk ilyenkor. Ennek ellenére minden évben meglepjük egymást valami kis aprósággal, én próbálok kibújni az egyesség alól saját készítési ajándékokkal (karácsonyfadísz, mézeskalács).

Mi kell hozzá?
Rengeteg hímzőfonal - Jól járunk, ha amúgy is van otthon, és a színeket össze is tudjuk kombinálni. A többi az ízlésünkön múlik, hogy vidám, harsány, vagy valami bézses, mediterrán színvilágot szeretnénk viszontlátni. Érdemes a megajándékozott lakását ismerni.Ragas…

Törpesünit, de hogyan?

Az afrikai fehérhasú törpesünök háziasítása közel negyven évre tekint vissza. Ez nem túl hosszú idő. Ha azt is hozzávesszük, hogy Magyarországon ennél jelentősen rövidebb időről beszélhetünk, akkor nem is kell magyarázni, hogy nagy az információhiány a leendő gazdik körében. Nem egy tengerimalacról, nyúlról vagy hörcsögről van szó, amelynek a tartása már nem rejt titkokat, bármelyik állatkereskedésben pár mondatban elmondják a főbb tudnivalókat. Ami elég is. A törpesünik viszont még annyira "új" háziállatok, hogy aki felelős süngazdivá szeretne válni, annak alaposan, több forrásból is érdemes utánaolvasni a tartásának. Ebben próbálok segíteni mostani írásommal.
Évek óta vagyok törpesün tulajdonos, így számos dolgot megtapasztaltam, és elolvastam a tartásukkal kapcsolatban. A közösségi oldalakon több csoport tagja is vagyok, ahol újabb és újabb információkhoz jutok. Ellenben időről-időre elkenődöm, mikor olyan kérdéseket tesznek fel már süntulajok (tehát nem a sünbeszerzés el…

A hálószoba kompatibilis törpesün lak titkai

Közel öt éve tartok törpesünt, ezidő alatt pedig jópár furfangos, és kevésbé nyerő praktikát próbáltam ki. A cél persze kettős, egyrészt a törpesün számára élhető, a gazdiknak meg csöndes, sokáig tiszta ketrecet kell teremteni. Elmondom, én hogyan csinálom.
Az afrikai fehérhasú törpesünök kiváló társak olyan gazdik számára, akik például allergiásak a szőrre, tollra. A törpesün ugyanis nem allergizál, ezt én is megerősítem. Viszont nagyon kis szerethető állat, lehet simogatni (igen, tud szúrni, ha akar, de a törpesün gazdik ezt meg tudják szokni, és a törpesüni is megszokja, hogy a gazdit nem kell agyonszúrkálni, lelapítja a tüskéit), el is alszik rajtad, és viszonylag tiszta állat. Azért mondom, hogy viszonylag, mert a dolgát egy helyre (macskaalom) végzi, viszont imádja hajtani a kerekét, amiből kiszállni sem kíván, és oda is potyogtat. Így azt utána szépen szét is keni, meg a futás közben ki is potyoghat belőle. Persze képes bele is vizelni, ami meg kifolyik a kerékből.

Tippek törpe…