Ugrás a fő tartalomra

Pingvin és a Kisovis

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány, aki szomorú körülmények között élt. Minden vágya az volt, hogy el tudjon költözni otthonról, maga mögött hagyhassa a veszekedéseket, és saját életét úgy alakíthassa, ahogy neki tetszik. Ezen kívül szerető társra leljen, akiben megbízhat, imádhat, és aki viszontszereti.

Teltek, múltak az évek, a lányka felcseperedett, de közel, se távol nem akadt olyan ifjú, akivel el tudta volna mindezt képzelni a leány. Aki hitt az egész életen át tartó szerelemben, és szerette volna mielőbb megtalálni az igazit. Mikor már a sokadik csalódás érte, eldöntötte, hogy olyat tesz, mint azelőtt soha – egy internetes chat-oldalon kezdett el ismerkedni.

Az egyik fiú egyénisége, humorossága olyannyira megtetszett a leánynak, hogy napokkal később, az ősz derekára meg is beszélték, hogy találkoznak, és eltöltenek egy kellemes mozidélutánt Budapesten. Mint sokszor előtte, a lány most is félt attól, hogy az első találkozáskor oda az illúzió, és kiderül, minden, mi előtte történt, csupán hazugságokra épül. Minden rendben is ment mindaddig, míg be nem ültek egy kávézóba, és a fiú nem sört rendelt. A leány ekkor megrémült, és egyből alkoholista apja jutott eszébe, és már-már a menekülést fontolgatta. Azonban a kellemes társaság megnyugtatta, hogy nem szabad idejekorán rossz féle következtetéseket levonni, és egyből összehasonlítgatni. Az este olyan jól sikerült, hogy megállapodtak, másnap megismétlik a délutánt.

A második találkozó alkalmával a leány teret engedett a fiúnak, és elcsattant az első csók is. Innentől kezdve pedig sodorta őket az ár, ide mentek, oda mentek, a lány szívét pedig melengette a fiú, aki teljesen más volt, mint azok, akikkel egészen addig találkozott. Megnyerő, magabiztos, szórakoztató, gyermeki egyben. Bemutatták egymást egymás szüleinek, és szép hamar már egy párként tekintettek egymásra. Most pedig, 2015. szeptember 1-jén ünneplik megismerkedésük 8. évfordulóját.


Így történt, hogy egy Pingvin és egy Kisovis egymásba szeretett.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A hálószoba kompatibilis törpesün lak titkai

Közel öt éve tartok törpesünt, ezidő alatt pedig jópár furfangos, és kevésbé nyerő praktikát próbáltam ki. A cél persze kettős, egyrészt a törpesün számára élhető, a gazdiknak meg csöndes, sokáig tiszta ketrecet kell teremteni. Elmondom, én hogyan csinálom.
Az afrikai fehérhasú törpesünök kiváló társak olyan gazdik számára, akik például allergiásak a szőrre, tollra. A törpesün ugyanis nem allergizál, ezt én is megerősítem. Viszont nagyon kis szerethető állat, lehet simogatni (igen, tud szúrni, ha akar, de a törpesün gazdik ezt meg tudják szokni, és a törpesüni is megszokja, hogy a gazdit nem kell agyonszúrkálni, lelapítja a tüskéit), el is alszik rajtad, és viszonylag tiszta állat. Azért mondom, hogy viszonylag, mert a dolgát egy helyre (macskaalom) végzi, viszont imádja hajtani a kerekét, amiből kiszállni sem kíván, és oda is potyogtat. Így azt utána szépen szét is keni, meg a futás közben ki is potyoghat belőle. Persze képes bele is vizelni, ami meg kifolyik a kerékből.

Tippek törpe…

Német "jövevényszavak" a magyarban - Frissítve!

A német nyelv tanulása során időről-időre belefutok olyan kifejezésekbe, szavakba, amiket mi is használunk a mindennapokban. Legtöbbjüket írásban talán még sosem láttam, de szóban annál inkább használják. A mi családunkban nincsenek német felmenők, sem emigráltak, mégis sokat hallottam az alábbiakat a szüleimtől, nagyszüleimtől. Valószínűleg velem a legtöbb ki is halna, ha rajtam múlna, mert én nem igazán használom ezeket a szavakat.
Most azt mutatom meg, hogy mi hogyan, minek a kifejezésére használjuk, és hogy a német nyelvben valójában mit is jelent. Persze lehetnek egyszerű véletlenek is, és az is könnyen előfordulhat, hogy nem is jövevényszavakról van szó, egyszerűen csak hasonlít a kiejtésük egymásra. Jöjjenek tehát az összecsengések és jelentéseik.
"smucig"- schmutzig A smucig szót mi a fukarság kifejezésére használjuk. Németül a schmutzig szónak is ugyanez a kiejtése, viszont azt jelenti, hogy koszos, piszkos.
"Na, ja" - Naja A "Na, ja" és a német Na…

Egyszerű gombás rizottó parmezánnal

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető rizottó receptjét szeretném most megosztani. Mindennel együtt kb. 45 perc alatt kész van. Finom és laktató, bármilyen savanyúsággal tálalható.
Hozzávalók:rizsolajcsiperke gomba (lehetőleg ne konzerv)vöröshagymaparmezán sajtfűszerek
Elkészítés: Tegyük fel a rizsnek szánt vizet főni, míg felforr, mossuk jól át a rizst. Ha a víz már forr, dobjunk bele egy leveskockát, majd mehet bele a rizs, és fűszerek (én egy kis sót, őrölt borsot és egy kis petrezselymet használtam). Vegyük kisebbre a lángot a rizs alatt. Közben szeleteljünk fel egy fej vöröshagymát, mossuk meg a gombát, szedjük ki a szárát, kockázzuk fel (én kisebb és nagyobb darabokat is hagytam). Kis olajon üvegesre pirítsuk a vöröshagymát, és öntsük rá a gombát. Eközben a rizs valószínűleg már elfőtte a vize nagy részét, ha már csak kis lé bugyog a rizs fölött (ha megkeverjük, akkor nem marad a rizs fölött a léből), vegyük le a tűzről, hagyjuk állni, hagy szívja magába a maradék levet is.A gombá…