Ugrás a fő tartalomra

A házimunka apró örömei

Mosogatás, felmosás, porszívózás, mosás, portalanítás, vasalás... csak, hogy a leggyakoribb házimunkákat említsem. És általában ez mind a nő feladata egy háztartásban. Legyünk őszinték, tudnánk helyette mit csinálni.
De mit van mit tenni, meg kell csinálni. Viszont ebben is találhatunk apró örömöket. Nekem ezek a jópofa színek, szórakoztató eszközök, és finom illatok. Íme az én kedvenceim.

A felmosáshoz nekem az alábbi aloe verás termék jött be (Reálban találtam, ami itt Németországban olyan, mint otthon egy Tesco). Olyan jó friss az illata, hogy a tisztaság mellett még egy lapáttal rátesz ez a hatás is, jó kinyitni a flakont. Egy kisebb beruházást igényel hozzá az a felmosóvödör, ami többezer forintba kerül, de egy kis mulatságot visz a felmosásba. Viledás az eredeti, de olcsóbb fajtákat is találni, azokat nem próbáltam. A Viledásról tudom mondani, hogy masszív, jó konstrukció, a lényege, hogy nem kell a rongyból való víz kicsavarásával mókolni (amiben igenis, el lehet fáradni), elég, ha beletesszük (nem kell belenyomni a rongyot, nem kell rá erőt kifejteni) a vödör erre kialakított rácsos részébe, és lenyomjuk párszor a pedált - ez magától kitekeri a felesleges vizet. Ezzel az ügyes vödörrel elkerülhető, hogy túl erősen nyomjuk bele a rongyot, és felborul a vödör, vagy kiszakadjon/megrepedjen a kifacsaró rész.
A mosogatást nekem abszolút feldobja a Lidlben található W5 Sensitive mosogatószer, aminek olyan az illata, mint a gyerekkorunkban nagyon kedvelt gömbalakú rágóé.


Kicsit kilóg a sorból, de a DM-ben találtam meg a kedvenc kézmosó szappanom, ami finom hintőpor illatú, imádom. Balea Creme seife, a Sensitive fajta:


A cikket nem szponzorálta, és véleményemet sem befolyásolta egyik cég, márka, vagy gyártó sem!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az egyik legszebb saját készítésű ajándék

Először a Cotton Ball Lights közösségi oldalán láttam a csodaszép fotókat ezekről a különleges hangulatfényt adó"izzósorokról". Néhányszor jártam az oldalukon, de a mindössze 10 gömbös változatért sokalltam a közel 5000 Ft-ot, plusz szállítási díjat (fizetési módtól függően 900 és 1250 Ft). Végül nem rendeltem meg.
Aztán pár hét múlva beleakadtam a következő videóba:

És elhatároztam, hogy megcsinálom saját magam. Édesanyámékkal évekkel ezelőtt amúgyis megegyeztünk, hogy senki nem vesz a másiknak semmit, elég, ha együtt vagyunk ilyenkor. Ennek ellenére minden évben meglepjük egymást valami kis aprósággal, én próbálok kibújni az egyesség alól saját készítési ajándékokkal (karácsonyfadísz, mézeskalács).

Mi kell hozzá?
Rengeteg hímzőfonal - Jól járunk, ha amúgy is van otthon, és a színeket össze is tudjuk kombinálni. A többi az ízlésünkön múlik, hogy vidám, harsány, vagy valami bézses, mediterrán színvilágot szeretnénk viszontlátni. Érdemes a megajándékozott lakását ismerni.Ragas…

Törpesünit, de hogyan?

Az afrikai fehérhasú törpesünök háziasítása közel negyven évre tekint vissza. Ez nem túl hosszú idő. Ha azt is hozzávesszük, hogy Magyarországon ennél jelentősen rövidebb időről beszélhetünk, akkor nem is kell magyarázni, hogy nagy az információhiány a leendő gazdik körében. Nem egy tengerimalacról, nyúlról vagy hörcsögről van szó, amelynek a tartása már nem rejt titkokat, bármelyik állatkereskedésben pár mondatban elmondják a főbb tudnivalókat. Ami elég is. A törpesünik viszont még annyira "új" háziállatok, hogy aki felelős süngazdivá szeretne válni, annak alaposan, több forrásból is érdemes utánaolvasni a tartásának. Ebben próbálok segíteni mostani írásommal.
Évek óta vagyok törpesün tulajdonos, így számos dolgot megtapasztaltam, és elolvastam a tartásukkal kapcsolatban. A közösségi oldalakon több csoport tagja is vagyok, ahol újabb és újabb információkhoz jutok. Ellenben időről-időre elkenődöm, mikor olyan kérdéseket tesznek fel már süntulajok (tehát nem a sünbeszerzés el…

A hálószoba kompatibilis törpesün lak titkai

Közel öt éve tartok törpesünt, ezidő alatt pedig jópár furfangos, és kevésbé nyerő praktikát próbáltam ki. A cél persze kettős, egyrészt a törpesün számára élhető, a gazdiknak meg csöndes, sokáig tiszta ketrecet kell teremteni. Elmondom, én hogyan csinálom.
Az afrikai fehérhasú törpesünök kiváló társak olyan gazdik számára, akik például allergiásak a szőrre, tollra. A törpesün ugyanis nem allergizál, ezt én is megerősítem. Viszont nagyon kis szerethető állat, lehet simogatni (igen, tud szúrni, ha akar, de a törpesün gazdik ezt meg tudják szokni, és a törpesüni is megszokja, hogy a gazdit nem kell agyonszúrkálni, lelapítja a tüskéit), el is alszik rajtad, és viszonylag tiszta állat. Azért mondom, hogy viszonylag, mert a dolgát egy helyre (macskaalom) végzi, viszont imádja hajtani a kerekét, amiből kiszállni sem kíván, és oda is potyogtat. Így azt utána szépen szét is keni, meg a futás közben ki is potyoghat belőle. Persze képes bele is vizelni, ami meg kifolyik a kerékből.

Tippek törpe…