Ugrás a fő tartalomra

Melyik F1-es pilótának van több szurkolója?

Az elején szeretném tisztázni, hogy természetesen számszerűsíteni nem tudjuk, melyik Forma-1-es pilótának hány rajongója van a világon összesen. Azonban hozzávetőlegesen összehasonlíthatjuk a népszerűségüket a közösségi oldalukon található Like-olók/Tetszik-elők száma alapján.

Bár nem egy statisztikai elemzés, és lehetne ezt még tovább csűrni, csavarni (ki mióta részese a mezőnynek, hány vb-címe van, van-e a követők száma és ezek között kapcsolat), de legalább az kiderül az alábbi elemzésből, hogy a Facebook-ozók között melyik pilóta mennyire népszerű. Kicsit nehéz a dolgunk, mert nem mindegyiküknek van profilja, ezért a rangsor kicsit csalóka.
*Nem rendelkezik hivatalos FB-oldallal.

Azt nem gondolnám ugyanis, hogy ha például Kimi Räikönnen-nek lenne FB-oldala, és akár csak az interjúiból kiragadott, később szállóigévé váló mondatait posztolgatná, nem kerülne az élmezőnybe. De biztos vagyok benne, hogy a többszörös bajnok, Sebastian Vettel is igencsak elől szerepelne.

Így viszont magasan vezet Lewis Hamilton (több mint 3 millió likeoló!), akitől jóval le van maradva Fernando Alonso (így is 1,6 millió likeoló!), viszont ők ketten még így is magasan verik a többieket. Nico Rosberg és Jenson Button is elég sok követőt tudhat maga mögött, több mint 700 ezer emberről beszélünk. Felipe Massa, Daniel Ricciardo alkotja a következő egységet, ők meghaladják a 400.000 likeolót. Kimi Räikkönené a legnépszerűbb nem hivatalos oldal, ami viszont így is bekerült a mostani mezőny első felébe a likeolókat illetően. A százasok klubjába tartozik Grosjean, Perez, Bottas és Maldonado, de Maldonado akár állhatna előrébb is, ha lenne hivatalos FB-oldala. A többiek, Sainz, Nasr, Vettel, Ericsson, Merhi, Stevens és Kvyat közül egyikük sem éri el a 100.000 rajongói tábort, bár tény, közülük 4-nek nincs is hivatalos profilja a FB-on.

Érdekes még szerintem megnézni azt, hogy ezen összegyűjtött like-tábor mennyire aktív, vagy éppen mennyire nem. A Facebook-statisztika segít ebben, ugyanis a "Beszélnek róla" szám azt mutatja, hogy kik azok, akik nem csupán egyszer belike-olták a pilóta oldalát, hanem azóta is írogatnak, like-olgatják a posztokat.

*Nem rendelkezik hivatalos FB-oldallal.

Ebből világosan látszik, hogy Verstappen Fb-oldalán a legnagyobb aktivitás (like-olás, hozzászólás, megosztás). Button, Massa, Perez, Sainz, Räikkönen és Ericsson oldalán jóval kisebb a likeolók tevékenysége, mindenki más még az 5%-ot sem éri el. Ami nyilván adódik a túl nagy likeolói számból például Hamilton és Alonso esetében.

Öszehasonlításként terveztem néhány nagy öreget, és már nem élő F1-es ikont, de Ayrton Sennán (több mint 6 millió likeoló) kívül senkinek nincs hivatalos oldala. Amit persze nem csodálok, hiszen az ő aktív F1-es pályafutásuk alatt a Facebook-nak még nem volt létjogosultsága, vagy egyszerűen nem is létezett. Ennek ellenére Michael Schumacher, Mika Häkkinen vagy éppen Gilles Villeneuve, Alan Prost neve örökre fennmarad már, akármi történjen.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az egyik legszebb saját készítésű ajándék

Először a Cotton Ball Lights közösségi oldalán láttam a csodaszép fotókat ezekről a különleges hangulatfényt adó"izzósorokról". Néhányszor jártam az oldalukon, de a mindössze 10 gömbös változatért sokalltam a közel 5000 Ft-ot, plusz szállítási díjat (fizetési módtól függően 900 és 1250 Ft). Végül nem rendeltem meg.
Aztán pár hét múlva beleakadtam a következő videóba:

És elhatároztam, hogy megcsinálom saját magam. Édesanyámékkal évekkel ezelőtt amúgyis megegyeztünk, hogy senki nem vesz a másiknak semmit, elég, ha együtt vagyunk ilyenkor. Ennek ellenére minden évben meglepjük egymást valami kis aprósággal, én próbálok kibújni az egyesség alól saját készítési ajándékokkal (karácsonyfadísz, mézeskalács).

Mi kell hozzá?
Rengeteg hímzőfonal - Jól járunk, ha amúgy is van otthon, és a színeket össze is tudjuk kombinálni. A többi az ízlésünkön múlik, hogy vidám, harsány, vagy valami bézses, mediterrán színvilágot szeretnénk viszontlátni. Érdemes a megajándékozott lakását ismerni.Ragas…

Törpesünit, de hogyan?

Az afrikai fehérhasú törpesünök háziasítása közel negyven évre tekint vissza. Ez nem túl hosszú idő. Ha azt is hozzávesszük, hogy Magyarországon ennél jelentősen rövidebb időről beszélhetünk, akkor nem is kell magyarázni, hogy nagy az információhiány a leendő gazdik körében. Nem egy tengerimalacról, nyúlról vagy hörcsögről van szó, amelynek a tartása már nem rejt titkokat, bármelyik állatkereskedésben pár mondatban elmondják a főbb tudnivalókat. Ami elég is. A törpesünik viszont még annyira "új" háziállatok, hogy aki felelős süngazdivá szeretne válni, annak alaposan, több forrásból is érdemes utánaolvasni a tartásának. Ebben próbálok segíteni mostani írásommal.
Évek óta vagyok törpesün tulajdonos, így számos dolgot megtapasztaltam, és elolvastam a tartásukkal kapcsolatban. A közösségi oldalakon több csoport tagja is vagyok, ahol újabb és újabb információkhoz jutok. Ellenben időről-időre elkenődöm, mikor olyan kérdéseket tesznek fel már süntulajok (tehát nem a sünbeszerzés el…

A hálószoba kompatibilis törpesün lak titkai

Közel öt éve tartok törpesünt, ezidő alatt pedig jópár furfangos, és kevésbé nyerő praktikát próbáltam ki. A cél persze kettős, egyrészt a törpesün számára élhető, a gazdiknak meg csöndes, sokáig tiszta ketrecet kell teremteni. Elmondom, én hogyan csinálom.
Az afrikai fehérhasú törpesünök kiváló társak olyan gazdik számára, akik például allergiásak a szőrre, tollra. A törpesün ugyanis nem allergizál, ezt én is megerősítem. Viszont nagyon kis szerethető állat, lehet simogatni (igen, tud szúrni, ha akar, de a törpesün gazdik ezt meg tudják szokni, és a törpesüni is megszokja, hogy a gazdit nem kell agyonszúrkálni, lelapítja a tüskéit), el is alszik rajtad, és viszonylag tiszta állat. Azért mondom, hogy viszonylag, mert a dolgát egy helyre (macskaalom) végzi, viszont imádja hajtani a kerekét, amiből kiszállni sem kíván, és oda is potyogtat. Így azt utána szépen szét is keni, meg a futás közben ki is potyoghat belőle. Persze képes bele is vizelni, ami meg kifolyik a kerékből.

Tippek törpe…