Ugrás a fő tartalomra

Új csapásirány a legális internetes lehúzások útján

A karácsony közeledtével egyre több szuper reklám üti fel a fejét a legnépszerűbb közösségi oldalon. A sok éven át tartó marketinges tanulmányaim nyomán mélyen, legbelül fejet hajtok a kitalálók előtt, mégis elszomorít, és felháborít ez a pimaszság. Mondom is rögtön a példákat, és azt, hogyan lehet okosan hozzáállni ezekhez a reklámokhoz.

A cikk megírását az alábbi, legutóbbi hirdetés ösztönözte. Egy olyan játékautóról van szó, amely elvileg követi a fehér lapra rajzolt fekete vonalat, és ezen a nyomvonalon halad. Kíváncsiságból rákattintottam, hogy mennyibe is kerülhet egy ilyen, főleg, hogy most a Black Friday jóvoltából 82%-kal olcsóbban lehet hozzájutni! Jajj, de jó! Ez azt jelenti, hogy 70 dollár (~59,58 euró) helyett most 20-ért (~17 euró) vehetjük meg. 

A reakciók számából arra lehet következtetni, hogy még nagyon friss a hirdetés.

DE! Mivel korábban jártam már hasonlóképp, ezért rákerestem az Ebay-en, és az Amazonon is, hogy mennyibe is kerülhet máshol. Megdöbbentő volt a különbség, hiszen többféle modellből lehet választani már 9-11 euróban is megáll az ára.

Egyszerűen írjuk be a keresőbe a kívánt termék nevét - Amazon


Az Ebayen is megtalálható ugyanaz a termék


Ezelőtt egy kétszemélyes pingvines társasjátékot rendeltem negyed áron. A közösségi oldalon akciósan 20 euróért hirdették meg, nagyon megtetszett, de kicsit sokalltam az árát, ezért körbenéztem az interneten. Az Ebayen találtam is 4 euróért, amit ráadásul ingyen ki is hoztak. A termék ugyanaz volt, bontatlan csomagolásban, és még szépséghibás sem volt. 

Így működik


A "trükk", hogy egy új oldalt hoznak létre, ami sokszor a termék neve, posztolnak egy látványos, érdekes mozgóképet (gifet vagy videót), hangoztatják a hihetetlen kedvezményt, és várják a reakciókat. A tapasztalatom az, hogy ömlik az ilyen jellegű hirdetések alá a rengeteg komment, like-ok, megosztások. Mivel nem látok bele, hogy mennyien lesznek végül közülük vásárlók, mégis azt hiszem, hogy megéri a dolog. Legutóbb még egy érdekes beállításba is belefutottam. Szerettem volna megvédeni a többi vásárlót a komoly lehúzásoktól, és bekommenteltem a poszt alá, hogy egyébként, mennyivel olcsóbban lehet hozzájutni más oldalakról ugyanahhoz a termékhez. Szinte azonnal érkezett egy üzenet (azt hittem, megkérnek, hogy ne írjak ilyeneket), ami kiderült, egy sablon szöveg volt, amiben kb. megköszönték, hogy kommenteltem, hogy érdekel a termék, és adtak egy linket, ahol megvásárolhatom ezt a szuper dolgot. Bár erre is válaszoltam, hogy már rendelkezem a termékkel, ráadásul sokkal olcsóbban vettem meg máshol, erre már nem reagáltak.

Így spóroljunk


Ha megtetszett a meghirdetett termék, érdemes rákeresni a nevére az interneten, egyszerűen a Google-ban, vagy valamelyik nagyobb webáruházban (Ebay, Amazon - utóbbiról már Magyarországra is szállítanak ki). Szinte biztos, hogy olcsóbban juthatunk hozzá ugyanahhoz, akár ingyenes kiszállítással.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A hálószoba kompatibilis törpesün lak titkai

Közel öt éve tartok törpesünt, ezidő alatt pedig jópár furfangos, és kevésbé nyerő praktikát próbáltam ki. A cél persze kettős, egyrészt a törpesün számára élhető, a gazdiknak meg csöndes, sokáig tiszta ketrecet kell teremteni. Elmondom, én hogyan csinálom.
Az afrikai fehérhasú törpesünök kiváló társak olyan gazdik számára, akik például allergiásak a szőrre, tollra. A törpesün ugyanis nem allergizál, ezt én is megerősítem. Viszont nagyon kis szerethető állat, lehet simogatni (igen, tud szúrni, ha akar, de a törpesün gazdik ezt meg tudják szokni, és a törpesüni is megszokja, hogy a gazdit nem kell agyonszúrkálni, lelapítja a tüskéit), el is alszik rajtad, és viszonylag tiszta állat. Azért mondom, hogy viszonylag, mert a dolgát egy helyre (macskaalom) végzi, viszont imádja hajtani a kerekét, amiből kiszállni sem kíván, és oda is potyogtat. Így azt utána szépen szét is keni, meg a futás közben ki is potyoghat belőle. Persze képes bele is vizelni, ami meg kifolyik a kerékből.

Tippek törpe…

Német "jövevényszavak" a magyarban - Frissítve!

A német nyelv tanulása során időről-időre belefutok olyan kifejezésekbe, szavakba, amiket mi is használunk a mindennapokban. Legtöbbjüket írásban talán még sosem láttam, de szóban annál inkább használják. A mi családunkban nincsenek német felmenők, sem emigráltak, mégis sokat hallottam az alábbiakat a szüleimtől, nagyszüleimtől. Valószínűleg velem a legtöbb ki is halna, ha rajtam múlna, mert én nem igazán használom ezeket a szavakat.
Most azt mutatom meg, hogy mi hogyan, minek a kifejezésére használjuk, és hogy a német nyelvben valójában mit is jelent. Persze lehetnek egyszerű véletlenek is, és az is könnyen előfordulhat, hogy nem is jövevényszavakról van szó, egyszerűen csak hasonlít a kiejtésük egymásra. Jöjjenek tehát az összecsengések és jelentéseik.
"smucig"- schmutzig A smucig szót mi a fukarság kifejezésére használjuk. Németül a schmutzig szónak is ugyanez a kiejtése, viszont azt jelenti, hogy koszos, piszkos.
"Na, ja" - Naja A "Na, ja" és a német Na…

Egyszerű gombás rizottó parmezánnal

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető rizottó receptjét szeretném most megosztani. Mindennel együtt kb. 45 perc alatt kész van. Finom és laktató, bármilyen savanyúsággal tálalható.
Hozzávalók:rizsolajcsiperke gomba (lehetőleg ne konzerv)vöröshagymaparmezán sajtfűszerek
Elkészítés: Tegyük fel a rizsnek szánt vizet főni, míg felforr, mossuk jól át a rizst. Ha a víz már forr, dobjunk bele egy leveskockát, majd mehet bele a rizs, és fűszerek (én egy kis sót, őrölt borsot és egy kis petrezselymet használtam). Vegyük kisebbre a lángot a rizs alatt. Közben szeleteljünk fel egy fej vöröshagymát, mossuk meg a gombát, szedjük ki a szárát, kockázzuk fel (én kisebb és nagyobb darabokat is hagytam). Kis olajon üvegesre pirítsuk a vöröshagymát, és öntsük rá a gombát. Eközben a rizs valószínűleg már elfőtte a vize nagy részét, ha már csak kis lé bugyog a rizs fölött (ha megkeverjük, akkor nem marad a rizs fölött a léből), vegyük le a tűzről, hagyjuk állni, hagy szívja magába a maradék levet is.A gombá…