Ugrás a fő tartalomra

Új csapásirány a legális internetes lehúzások útján

A karácsony közeledtével egyre több szuper reklám üti fel a fejét a legnépszerűbb közösségi oldalon. A sok éven át tartó marketinges tanulmányaim nyomán mélyen, legbelül fejet hajtok a kitalálók előtt, mégis elszomorít, és felháborít ez a pimaszság. Mondom is rögtön a példákat, és azt, hogyan lehet okosan hozzáállni ezekhez a reklámokhoz.

A cikk megírását az alábbi, legutóbbi hirdetés ösztönözte. Egy olyan játékautóról van szó, amely elvileg követi a fehér lapra rajzolt fekete vonalat, és ezen a nyomvonalon halad. Kíváncsiságból rákattintottam, hogy mennyibe is kerülhet egy ilyen, főleg, hogy most a Black Friday jóvoltából 82%-kal olcsóbban lehet hozzájutni! Jajj, de jó! Ez azt jelenti, hogy 70 dollár (~59,58 euró) helyett most 20-ért (~17 euró) vehetjük meg. 

A reakciók számából arra lehet következtetni, hogy még nagyon friss a hirdetés.

DE! Mivel korábban jártam már hasonlóképp, ezért rákerestem az Ebay-en, és az Amazonon is, hogy mennyibe is kerülhet máshol. Megdöbbentő volt a különbség, hiszen többféle modellből lehet választani már 9-11 euróban is megáll az ára.

Egyszerűen írjuk be a keresőbe a kívánt termék nevét - Amazon


Az Ebayen is megtalálható ugyanaz a termék


Ezelőtt egy kétszemélyes pingvines társasjátékot rendeltem negyed áron. A közösségi oldalon akciósan 20 euróért hirdették meg, nagyon megtetszett, de kicsit sokalltam az árát, ezért körbenéztem az interneten. Az Ebayen találtam is 4 euróért, amit ráadásul ingyen ki is hoztak. A termék ugyanaz volt, bontatlan csomagolásban, és még szépséghibás sem volt. 

Így működik


A "trükk", hogy egy új oldalt hoznak létre, ami sokszor a termék neve, posztolnak egy látványos, érdekes mozgóképet (gifet vagy videót), hangoztatják a hihetetlen kedvezményt, és várják a reakciókat. A tapasztalatom az, hogy ömlik az ilyen jellegű hirdetések alá a rengeteg komment, like-ok, megosztások. Mivel nem látok bele, hogy mennyien lesznek végül közülük vásárlók, mégis azt hiszem, hogy megéri a dolog. Legutóbb még egy érdekes beállításba is belefutottam. Szerettem volna megvédeni a többi vásárlót a komoly lehúzásoktól, és bekommenteltem a poszt alá, hogy egyébként, mennyivel olcsóbban lehet hozzájutni más oldalakról ugyanahhoz a termékhez. Szinte azonnal érkezett egy üzenet (azt hittem, megkérnek, hogy ne írjak ilyeneket), ami kiderült, egy sablon szöveg volt, amiben kb. megköszönték, hogy kommenteltem, hogy érdekel a termék, és adtak egy linket, ahol megvásárolhatom ezt a szuper dolgot. Bár erre is válaszoltam, hogy már rendelkezem a termékkel, ráadásul sokkal olcsóbban vettem meg máshol, erre már nem reagáltak.

Így spóroljunk


Ha megtetszett a meghirdetett termék, érdemes rákeresni a nevére az interneten, egyszerűen a Google-ban, vagy valamelyik nagyobb webáruházban (Ebay, Amazon - utóbbiról már Magyarországra is szállítanak ki). Szinte biztos, hogy olcsóbban juthatunk hozzá ugyanahhoz, akár ingyenes kiszállítással.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az egyik legszebb saját készítésű ajándék

Először a Cotton Ball Lights közösségi oldalán láttam a csodaszép fotókat ezekről a különleges hangulatfényt adó"izzósorokról". Néhányszor jártam az oldalukon, de a mindössze 10 gömbös változatért sokalltam a közel 5000 Ft-ot, plusz szállítási díjat (fizetési módtól függően 900 és 1250 Ft). Végül nem rendeltem meg.
Aztán pár hét múlva beleakadtam a következő videóba:

És elhatároztam, hogy megcsinálom saját magam. Édesanyámékkal évekkel ezelőtt amúgyis megegyeztünk, hogy senki nem vesz a másiknak semmit, elég, ha együtt vagyunk ilyenkor. Ennek ellenére minden évben meglepjük egymást valami kis aprósággal, én próbálok kibújni az egyesség alól saját készítési ajándékokkal (karácsonyfadísz, mézeskalács).

Mi kell hozzá?
Rengeteg hímzőfonal - Jól járunk, ha amúgy is van otthon, és a színeket össze is tudjuk kombinálni. A többi az ízlésünkön múlik, hogy vidám, harsány, vagy valami bézses, mediterrán színvilágot szeretnénk viszontlátni. Érdemes a megajándékozott lakását ismerni.Ragas…

Törpesünit, de hogyan?

Az afrikai fehérhasú törpesünök háziasítása közel negyven évre tekint vissza. Ez nem túl hosszú idő. Ha azt is hozzávesszük, hogy Magyarországon ennél jelentősen rövidebb időről beszélhetünk, akkor nem is kell magyarázni, hogy nagy az információhiány a leendő gazdik körében. Nem egy tengerimalacról, nyúlról vagy hörcsögről van szó, amelynek a tartása már nem rejt titkokat, bármelyik állatkereskedésben pár mondatban elmondják a főbb tudnivalókat. Ami elég is. A törpesünik viszont még annyira "új" háziállatok, hogy aki felelős süngazdivá szeretne válni, annak alaposan, több forrásból is érdemes utánaolvasni a tartásának. Ebben próbálok segíteni mostani írásommal.
Évek óta vagyok törpesün tulajdonos, így számos dolgot megtapasztaltam, és elolvastam a tartásukkal kapcsolatban. A közösségi oldalakon több csoport tagja is vagyok, ahol újabb és újabb információkhoz jutok. Ellenben időről-időre elkenődöm, mikor olyan kérdéseket tesznek fel már süntulajok (tehát nem a sünbeszerzés el…

A hálószoba kompatibilis törpesün lak titkai

Közel öt éve tartok törpesünt, ezidő alatt pedig jópár furfangos, és kevésbé nyerő praktikát próbáltam ki. A cél persze kettős, egyrészt a törpesün számára élhető, a gazdiknak meg csöndes, sokáig tiszta ketrecet kell teremteni. Elmondom, én hogyan csinálom.
Az afrikai fehérhasú törpesünök kiváló társak olyan gazdik számára, akik például allergiásak a szőrre, tollra. A törpesün ugyanis nem allergizál, ezt én is megerősítem. Viszont nagyon kis szerethető állat, lehet simogatni (igen, tud szúrni, ha akar, de a törpesün gazdik ezt meg tudják szokni, és a törpesüni is megszokja, hogy a gazdit nem kell agyonszúrkálni, lelapítja a tüskéit), el is alszik rajtad, és viszonylag tiszta állat. Azért mondom, hogy viszonylag, mert a dolgát egy helyre (macskaalom) végzi, viszont imádja hajtani a kerekét, amiből kiszállni sem kíván, és oda is potyogtat. Így azt utána szépen szét is keni, meg a futás közben ki is potyoghat belőle. Persze képes bele is vizelni, ami meg kifolyik a kerékből.

Tippek törpe…