Ugrás a fő tartalomra

Mit lehet tenni, ha horkol a párod?

Gyerekkoromban a nyarakat nagyszülőknél töltöttem. Papa nagyon horkolós, ilyenkor vagy nagymamám szólt oda neki, hogy "Fordulj oldalara!", vagy viccesen megböktük, és már tudta mi a bajunk. Mi volt ezzel a gond? Hogy újra, és újra kellett szólni, és egy idő után újrakezdte. Tudok jobbat!

Ismerősi körben próbálták már az orra helyezhető horkolásgátló tapaszt, de biza az sem működött. A páromat nem sorolnám a nagy horkoló királyok közé, de azért vannak olyan esték, amikor nagyon nehéz mellette így elaludni. Főleg úgy, hogy ő amint eldönti, hogy most aludni fog, 10 másodperc múlva már szuszog is, míg én képes vagyok fél-egy órákon át merengeni, forgolódni mellette. A horkolás pedig nagyon megnehezíti az elalvás folyamatát. Ahelyett, hogy nagy költségekbe vernénk magunkat, megosztok egy tippet, ami ráadásul még ingyen is van!
Fotó: noinetcafe.hu

A legjobb horkolásgátló módszer...

...a simogatás. Persze, nem a párunknak kell megtanulni egy trükköt, simogatni nekünk kell őt. Több mint egy éve tesztelem a módszert, és véletlenül találtam rá, de  mindig beválik. Úgy gondoltam, hogy azért horkol a kedves, mert rosszat álmodik, vagy zaklatott, és meg kéne nyugtatni. De fel nem ébreszthetem ezért. Így finoman el kezdtem simogatni a hátát. Erre nem ébred fel, viszont kevesebb, mint 1 perc alatt tuti a siker. Néha meg kell ismételni a dolgot, de nálunk kétszer 1-1 perc simogatás mindig beválik.

Nemrégiben rögzítettem is egy ilyen akciót hangban (mivel sötét volt, a videónak semmi értelme nem volt). Akit érdekel, ide kattintva hallgatja meg, 00:12 másodpercnél kezdtem neki a simogatásnak.

Remélem tudtam segíteni más pároknak is, hogy megoldódjon a horkolásos probléma. Persze, ki kell tapasztalni, lehet, hogy másnál nem a hát a legjobb felület, hanem például a váll. Az arcon, fejen, alkaron való simogatásra szerintem minden férfi felébred, de lehet, valakinél pont ez jön majd be.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az egyik legszebb saját készítésű ajándék

Először a Cotton Ball Lights közösségi oldalán láttam a csodaszép fotókat ezekről a különleges hangulatfényt adó"izzósorokról". Néhányszor jártam az oldalukon, de a mindössze 10 gömbös változatért sokalltam a közel 5000 Ft-ot, plusz szállítási díjat (fizetési módtól függően 900 és 1250 Ft). Végül nem rendeltem meg.
Aztán pár hét múlva beleakadtam a következő videóba:

És elhatároztam, hogy megcsinálom saját magam. Édesanyámékkal évekkel ezelőtt amúgyis megegyeztünk, hogy senki nem vesz a másiknak semmit, elég, ha együtt vagyunk ilyenkor. Ennek ellenére minden évben meglepjük egymást valami kis aprósággal, én próbálok kibújni az egyesség alól saját készítési ajándékokkal (karácsonyfadísz, mézeskalács).

Mi kell hozzá?
Rengeteg hímzőfonal - Jól járunk, ha amúgy is van otthon, és a színeket össze is tudjuk kombinálni. A többi az ízlésünkön múlik, hogy vidám, harsány, vagy valami bézses, mediterrán színvilágot szeretnénk viszontlátni. Érdemes a megajándékozott lakását ismerni.Ragas…

Törpesünit, de hogyan?

Az afrikai fehérhasú törpesünök háziasítása közel negyven évre tekint vissza. Ez nem túl hosszú idő. Ha azt is hozzávesszük, hogy Magyarországon ennél jelentősen rövidebb időről beszélhetünk, akkor nem is kell magyarázni, hogy nagy az információhiány a leendő gazdik körében. Nem egy tengerimalacról, nyúlról vagy hörcsögről van szó, amelynek a tartása már nem rejt titkokat, bármelyik állatkereskedésben pár mondatban elmondják a főbb tudnivalókat. Ami elég is. A törpesünik viszont még annyira "új" háziállatok, hogy aki felelős süngazdivá szeretne válni, annak alaposan, több forrásból is érdemes utánaolvasni a tartásának. Ebben próbálok segíteni mostani írásommal.
Évek óta vagyok törpesün tulajdonos, így számos dolgot megtapasztaltam, és elolvastam a tartásukkal kapcsolatban. A közösségi oldalakon több csoport tagja is vagyok, ahol újabb és újabb információkhoz jutok. Ellenben időről-időre elkenődöm, mikor olyan kérdéseket tesznek fel már süntulajok (tehát nem a sünbeszerzés el…

A hálószoba kompatibilis törpesün lak titkai

Közel öt éve tartok törpesünt, ezidő alatt pedig jópár furfangos, és kevésbé nyerő praktikát próbáltam ki. A cél persze kettős, egyrészt a törpesün számára élhető, a gazdiknak meg csöndes, sokáig tiszta ketrecet kell teremteni. Elmondom, én hogyan csinálom.
Az afrikai fehérhasú törpesünök kiváló társak olyan gazdik számára, akik például allergiásak a szőrre, tollra. A törpesün ugyanis nem allergizál, ezt én is megerősítem. Viszont nagyon kis szerethető állat, lehet simogatni (igen, tud szúrni, ha akar, de a törpesün gazdik ezt meg tudják szokni, és a törpesüni is megszokja, hogy a gazdit nem kell agyonszúrkálni, lelapítja a tüskéit), el is alszik rajtad, és viszonylag tiszta állat. Azért mondom, hogy viszonylag, mert a dolgát egy helyre (macskaalom) végzi, viszont imádja hajtani a kerekét, amiből kiszállni sem kíván, és oda is potyogtat. Így azt utána szépen szét is keni, meg a futás közben ki is potyoghat belőle. Persze képes bele is vizelni, ami meg kifolyik a kerékből.

Tippek törpe…