Ugrás a fő tartalomra

Mit lehet tenni, ha horkol a párod?

Gyerekkoromban a nyarakat nagyszülőknél töltöttem. Papa nagyon horkolós, ilyenkor vagy nagymamám szólt oda neki, hogy "Fordulj oldalara!", vagy viccesen megböktük, és már tudta mi a bajunk. Mi volt ezzel a gond? Hogy újra, és újra kellett szólni, és egy idő után újrakezdte. Tudok jobbat!

Ismerősi körben próbálták már az orra helyezhető horkolásgátló tapaszt, de biza az sem működött. A páromat nem sorolnám a nagy horkoló királyok közé, de azért vannak olyan esték, amikor nagyon nehéz mellette így elaludni. Főleg úgy, hogy ő amint eldönti, hogy most aludni fog, 10 másodperc múlva már szuszog is, míg én képes vagyok fél-egy órákon át merengeni, forgolódni mellette. A horkolás pedig nagyon megnehezíti az elalvás folyamatát. Ahelyett, hogy nagy költségekbe vernénk magunkat, megosztok egy tippet, ami ráadásul még ingyen is van!
Fotó: noinetcafe.hu

A legjobb horkolásgátló módszer...

...a simogatás. Persze, nem a párunknak kell megtanulni egy trükköt, simogatni nekünk kell őt. Több mint egy éve tesztelem a módszert, és véletlenül találtam rá, de  mindig beválik. Úgy gondoltam, hogy azért horkol a kedves, mert rosszat álmodik, vagy zaklatott, és meg kéne nyugtatni. De fel nem ébreszthetem ezért. Így finoman el kezdtem simogatni a hátát. Erre nem ébred fel, viszont kevesebb, mint 1 perc alatt tuti a siker. Néha meg kell ismételni a dolgot, de nálunk kétszer 1-1 perc simogatás mindig beválik.

Nemrégiben rögzítettem is egy ilyen akciót hangban (mivel sötét volt, a videónak semmi értelme nem volt). Akit érdekel, ide kattintva hallgatja meg, 00:12 másodpercnél kezdtem neki a simogatásnak.

Remélem tudtam segíteni más pároknak is, hogy megoldódjon a horkolásos probléma. Persze, ki kell tapasztalni, lehet, hogy másnál nem a hát a legjobb felület, hanem például a váll. Az arcon, fejen, alkaron való simogatásra szerintem minden férfi felébred, de lehet, valakinél pont ez jön majd be.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A hálószoba kompatibilis törpesün lak titkai

Közel öt éve tartok törpesünt, ezidő alatt pedig jópár furfangos, és kevésbé nyerő praktikát próbáltam ki. A cél persze kettős, egyrészt a törpesün számára élhető, a gazdiknak meg csöndes, sokáig tiszta ketrecet kell teremteni. Elmondom, én hogyan csinálom.
Az afrikai fehérhasú törpesünök kiváló társak olyan gazdik számára, akik például allergiásak a szőrre, tollra. A törpesün ugyanis nem allergizál, ezt én is megerősítem. Viszont nagyon kis szerethető állat, lehet simogatni (igen, tud szúrni, ha akar, de a törpesün gazdik ezt meg tudják szokni, és a törpesüni is megszokja, hogy a gazdit nem kell agyonszúrkálni, lelapítja a tüskéit), el is alszik rajtad, és viszonylag tiszta állat. Azért mondom, hogy viszonylag, mert a dolgát egy helyre (macskaalom) végzi, viszont imádja hajtani a kerekét, amiből kiszállni sem kíván, és oda is potyogtat. Így azt utána szépen szét is keni, meg a futás közben ki is potyoghat belőle. Persze képes bele is vizelni, ami meg kifolyik a kerékből.

Tippek törpe…

Német "jövevényszavak" a magyarban - Frissítve!

A német nyelv tanulása során időről-időre belefutok olyan kifejezésekbe, szavakba, amiket mi is használunk a mindennapokban. Legtöbbjüket írásban talán még sosem láttam, de szóban annál inkább használják. A mi családunkban nincsenek német felmenők, sem emigráltak, mégis sokat hallottam az alábbiakat a szüleimtől, nagyszüleimtől. Valószínűleg velem a legtöbb ki is halna, ha rajtam múlna, mert én nem igazán használom ezeket a szavakat.
Most azt mutatom meg, hogy mi hogyan, minek a kifejezésére használjuk, és hogy a német nyelvben valójában mit is jelent. Persze lehetnek egyszerű véletlenek is, és az is könnyen előfordulhat, hogy nem is jövevényszavakról van szó, egyszerűen csak hasonlít a kiejtésük egymásra. Jöjjenek tehát az összecsengések és jelentéseik.
"smucig"- schmutzig A smucig szót mi a fukarság kifejezésére használjuk. Németül a schmutzig szónak is ugyanez a kiejtése, viszont azt jelenti, hogy koszos, piszkos.
"Na, ja" - Naja A "Na, ja" és a német Na…

Egyszerű gombás rizottó parmezánnal

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető rizottó receptjét szeretném most megosztani. Mindennel együtt kb. 45 perc alatt kész van. Finom és laktató, bármilyen savanyúsággal tálalható.
Hozzávalók:rizsolajcsiperke gomba (lehetőleg ne konzerv)vöröshagymaparmezán sajtfűszerek
Elkészítés: Tegyük fel a rizsnek szánt vizet főni, míg felforr, mossuk jól át a rizst. Ha a víz már forr, dobjunk bele egy leveskockát, majd mehet bele a rizs, és fűszerek (én egy kis sót, őrölt borsot és egy kis petrezselymet használtam). Vegyük kisebbre a lángot a rizs alatt. Közben szeleteljünk fel egy fej vöröshagymát, mossuk meg a gombát, szedjük ki a szárát, kockázzuk fel (én kisebb és nagyobb darabokat is hagytam). Kis olajon üvegesre pirítsuk a vöröshagymát, és öntsük rá a gombát. Eközben a rizs valószínűleg már elfőtte a vize nagy részét, ha már csak kis lé bugyog a rizs fölött (ha megkeverjük, akkor nem marad a rizs fölött a léből), vegyük le a tűzről, hagyjuk állni, hagy szívja magába a maradék levet is.A gombá…