Ugrás a fő tartalomra

Natúrkozmetikum teszt - Folyékony szappanok

Vannak dolgok, amiket egyszerűen nem lehet otthon átvinni. Gondolok itt arra, hogy a család egyik tagja kategorikusan kijelenti, hogy bizonyos terméknek mennie kell, mert nem bírja elviselni mondjuk az illatát. Sajnos nagy bukta övezi a folyékony szappan tesztemet. Úgy néz ki, hogy ezen a területen egyelőre nem leszünk vegyszermentesen. Jöjjenek a részletek!

Mióta saját háztartást vezetek, igyekszem a lehető legkevesebb vegyszerrel együtt élni. Mosóidóval mosok (teljesen tiszták lesznek a ruhák, és sokkal olcsóbb, mint a mosószeres mosás), környezetbarát mosogatószerrel mosok, Manna szappanokkal mosakodom (ez nem szárítja a bőröm), Manna krémdeókkal dezodorálok, és bio fogkrémekkel próbálkozom (utóbbi kettőről termékkörről később még megírom a tapasztalatokat).

A folyékony szappan az a terület, ahol egyszerűen csődöt mondtak a mostani termékek. A Manna nemrég jött ki kétféle illatú, 3 féle kiszerelésű folyékony szappannal:

  • Habos állagú gyermek folyékony szappan, levendula illattal
  • Levendula illatú folyékony szappan
  • Ilang-ilang folyékony szappanEgyrészt kevésbé gazdaságos, mert nagyon gyorsan elfogytak. Bár ez kiküszöbölhető lehetne egy saját adagolóba való áttöltésébe, ami nem nyomja a fél tubust a kezedbe egyszerre. A másik viszont az illat. Én imádom a levendulát, de a párom kevésbé, sőt. Az ilang-ilang karakteres illatáról már nem is beszélve. Le lettem tiltva róla. Utána megpróbáltam a DM-ben talált egyetlen Alverde-s, natúrkozmetikumos folyékony szappant. Ennek a karakteres lime-mentás illata meg nekem nem jön be annyira.
Úgyhogy meghajolok ebben az esetben, és visszatérek A házimunka apró örömeiben is taglalt hintőpor illatú DM saját márkás termékhez. Előnye, hogy olcsó, jó illata van (imádom, finom, mégsem uralkodik a szaglószervemen). Végülis, ez az egyetlen terület, ahol nem sikerült megfelelő vegyszermentes terméket találni, úgyhogy teljesen elégedetlen nem lehetek. Ettől még nem lesz semmi bajunk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az egyik legszebb saját készítésű ajándék

Először a Cotton Ball Lights közösségi oldalán láttam a csodaszép fotókat ezekről a különleges hangulatfényt adó"izzósorokról". Néhányszor jártam az oldalukon, de a mindössze 10 gömbös változatért sokalltam a közel 5000 Ft-ot, plusz szállítási díjat (fizetési módtól függően 900 és 1250 Ft). Végül nem rendeltem meg.
Aztán pár hét múlva beleakadtam a következő videóba:

És elhatároztam, hogy megcsinálom saját magam. Édesanyámékkal évekkel ezelőtt amúgyis megegyeztünk, hogy senki nem vesz a másiknak semmit, elég, ha együtt vagyunk ilyenkor. Ennek ellenére minden évben meglepjük egymást valami kis aprósággal, én próbálok kibújni az egyesség alól saját készítési ajándékokkal (karácsonyfadísz, mézeskalács).

Mi kell hozzá?
Rengeteg hímzőfonal - Jól járunk, ha amúgy is van otthon, és a színeket össze is tudjuk kombinálni. A többi az ízlésünkön múlik, hogy vidám, harsány, vagy valami bézses, mediterrán színvilágot szeretnénk viszontlátni. Érdemes a megajándékozott lakását ismerni.Ragas…

Törpesünit, de hogyan?

Az afrikai fehérhasú törpesünök háziasítása közel negyven évre tekint vissza. Ez nem túl hosszú idő. Ha azt is hozzávesszük, hogy Magyarországon ennél jelentősen rövidebb időről beszélhetünk, akkor nem is kell magyarázni, hogy nagy az információhiány a leendő gazdik körében. Nem egy tengerimalacról, nyúlról vagy hörcsögről van szó, amelynek a tartása már nem rejt titkokat, bármelyik állatkereskedésben pár mondatban elmondják a főbb tudnivalókat. Ami elég is. A törpesünik viszont még annyira "új" háziállatok, hogy aki felelős süngazdivá szeretne válni, annak alaposan, több forrásból is érdemes utánaolvasni a tartásának. Ebben próbálok segíteni mostani írásommal.
Évek óta vagyok törpesün tulajdonos, így számos dolgot megtapasztaltam, és elolvastam a tartásukkal kapcsolatban. A közösségi oldalakon több csoport tagja is vagyok, ahol újabb és újabb információkhoz jutok. Ellenben időről-időre elkenődöm, mikor olyan kérdéseket tesznek fel már süntulajok (tehát nem a sünbeszerzés el…

A hálószoba kompatibilis törpesün lak titkai

Közel öt éve tartok törpesünt, ezidő alatt pedig jópár furfangos, és kevésbé nyerő praktikát próbáltam ki. A cél persze kettős, egyrészt a törpesün számára élhető, a gazdiknak meg csöndes, sokáig tiszta ketrecet kell teremteni. Elmondom, én hogyan csinálom.
Az afrikai fehérhasú törpesünök kiváló társak olyan gazdik számára, akik például allergiásak a szőrre, tollra. A törpesün ugyanis nem allergizál, ezt én is megerősítem. Viszont nagyon kis szerethető állat, lehet simogatni (igen, tud szúrni, ha akar, de a törpesün gazdik ezt meg tudják szokni, és a törpesüni is megszokja, hogy a gazdit nem kell agyonszúrkálni, lelapítja a tüskéit), el is alszik rajtad, és viszonylag tiszta állat. Azért mondom, hogy viszonylag, mert a dolgát egy helyre (macskaalom) végzi, viszont imádja hajtani a kerekét, amiből kiszállni sem kíván, és oda is potyogtat. Így azt utána szépen szét is keni, meg a futás közben ki is potyoghat belőle. Persze képes bele is vizelni, ami meg kifolyik a kerékből.

Tippek törpe…