Ugrás a fő tartalomra

Natúrkozmetikum teszt - Folyékony szappanok

Vannak dolgok, amiket egyszerűen nem lehet otthon átvinni. Gondolok itt arra, hogy a család egyik tagja kategorikusan kijelenti, hogy bizonyos terméknek mennie kell, mert nem bírja elviselni mondjuk az illatát. Sajnos nagy bukta övezi a folyékony szappan tesztemet. Úgy néz ki, hogy ezen a területen egyelőre nem leszünk vegyszermentesen. Jöjjenek a részletek!

Mióta saját háztartást vezetek, igyekszem a lehető legkevesebb vegyszerrel együtt élni. Mosóidóval mosok (teljesen tiszták lesznek a ruhák, és sokkal olcsóbb, mint a mosószeres mosás), környezetbarát mosogatószerrel mosok, Manna szappanokkal mosakodom (ez nem szárítja a bőröm), Manna krémdeókkal dezodorálok, és bio fogkrémekkel próbálkozom (utóbbi kettőről termékkörről később még megírom a tapasztalatokat).

A folyékony szappan az a terület, ahol egyszerűen csődöt mondtak a mostani termékek. A Manna nemrég jött ki kétféle illatú, 3 féle kiszerelésű folyékony szappannal:

  • Habos állagú gyermek folyékony szappan, levendula illattal
  • Levendula illatú folyékony szappan
  • Ilang-ilang folyékony szappanEgyrészt kevésbé gazdaságos, mert nagyon gyorsan elfogytak. Bár ez kiküszöbölhető lehetne egy saját adagolóba való áttöltésébe, ami nem nyomja a fél tubust a kezedbe egyszerre. A másik viszont az illat. Én imádom a levendulát, de a párom kevésbé, sőt. Az ilang-ilang karakteres illatáról már nem is beszélve. Le lettem tiltva róla. Utána megpróbáltam a DM-ben talált egyetlen Alverde-s, natúrkozmetikumos folyékony szappant. Ennek a karakteres lime-mentás illata meg nekem nem jön be annyira.
Úgyhogy meghajolok ebben az esetben, és visszatérek A házimunka apró örömeiben is taglalt hintőpor illatú DM saját márkás termékhez. Előnye, hogy olcsó, jó illata van (imádom, finom, mégsem uralkodik a szaglószervemen). Végülis, ez az egyetlen terület, ahol nem sikerült megfelelő vegyszermentes terméket találni, úgyhogy teljesen elégedetlen nem lehetek. Ettől még nem lesz semmi bajunk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A hálószoba kompatibilis törpesün lak titkai

Közel öt éve tartok törpesünt, ezidő alatt pedig jópár furfangos, és kevésbé nyerő praktikát próbáltam ki. A cél persze kettős, egyrészt a törpesün számára élhető, a gazdiknak meg csöndes, sokáig tiszta ketrecet kell teremteni. Elmondom, én hogyan csinálom.
Az afrikai fehérhasú törpesünök kiváló társak olyan gazdik számára, akik például allergiásak a szőrre, tollra. A törpesün ugyanis nem allergizál, ezt én is megerősítem. Viszont nagyon kis szerethető állat, lehet simogatni (igen, tud szúrni, ha akar, de a törpesün gazdik ezt meg tudják szokni, és a törpesüni is megszokja, hogy a gazdit nem kell agyonszúrkálni, lelapítja a tüskéit), el is alszik rajtad, és viszonylag tiszta állat. Azért mondom, hogy viszonylag, mert a dolgát egy helyre (macskaalom) végzi, viszont imádja hajtani a kerekét, amiből kiszállni sem kíván, és oda is potyogtat. Így azt utána szépen szét is keni, meg a futás közben ki is potyoghat belőle. Persze képes bele is vizelni, ami meg kifolyik a kerékből.

Tippek törpe…

Német "jövevényszavak" a magyarban - Frissítve!

A német nyelv tanulása során időről-időre belefutok olyan kifejezésekbe, szavakba, amiket mi is használunk a mindennapokban. Legtöbbjüket írásban talán még sosem láttam, de szóban annál inkább használják. A mi családunkban nincsenek német felmenők, sem emigráltak, mégis sokat hallottam az alábbiakat a szüleimtől, nagyszüleimtől. Valószínűleg velem a legtöbb ki is halna, ha rajtam múlna, mert én nem igazán használom ezeket a szavakat.
Most azt mutatom meg, hogy mi hogyan, minek a kifejezésére használjuk, és hogy a német nyelvben valójában mit is jelent. Persze lehetnek egyszerű véletlenek is, és az is könnyen előfordulhat, hogy nem is jövevényszavakról van szó, egyszerűen csak hasonlít a kiejtésük egymásra. Jöjjenek tehát az összecsengések és jelentéseik.
"smucig"- schmutzig A smucig szót mi a fukarság kifejezésére használjuk. Németül a schmutzig szónak is ugyanez a kiejtése, viszont azt jelenti, hogy koszos, piszkos.
"Na, ja" - Naja A "Na, ja" és a német Na…

Egyszerű gombás rizottó parmezánnal

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető rizottó receptjét szeretném most megosztani. Mindennel együtt kb. 45 perc alatt kész van. Finom és laktató, bármilyen savanyúsággal tálalható.
Hozzávalók:rizsolajcsiperke gomba (lehetőleg ne konzerv)vöröshagymaparmezán sajtfűszerek
Elkészítés: Tegyük fel a rizsnek szánt vizet főni, míg felforr, mossuk jól át a rizst. Ha a víz már forr, dobjunk bele egy leveskockát, majd mehet bele a rizs, és fűszerek (én egy kis sót, őrölt borsot és egy kis petrezselymet használtam). Vegyük kisebbre a lángot a rizs alatt. Közben szeleteljünk fel egy fej vöröshagymát, mossuk meg a gombát, szedjük ki a szárát, kockázzuk fel (én kisebb és nagyobb darabokat is hagytam). Kis olajon üvegesre pirítsuk a vöröshagymát, és öntsük rá a gombát. Eközben a rizs valószínűleg már elfőtte a vize nagy részét, ha már csak kis lé bugyog a rizs fölött (ha megkeverjük, akkor nem marad a rizs fölött a léből), vegyük le a tűzről, hagyjuk állni, hagy szívja magába a maradék levet is.A gombá…