Ugrás a fő tartalomra

Eurovíziós Dalfesztivál 2016 - 1. elődöntő

Pörgős műsormenet, néha tényleg vicces poénkodással levezetett műsor volt az első elődöntő. Sajnos, a dalok egy részénél azt éreztem, hogy ezt már láttam korábban, a többi dal meg annyira semmitmondó volt, hogy egyáltalán nem maradt meg bennem. Szerencse, hogy itt volt a mi fiúnk, Fehérvári Gábor Alfréd (Freddie), aki viszont hozta a tőle megszokott magas színvonalat, egyediséget.

Nem szeretném én is agyondicsérni, mert többen megtették már előttem, inkább a többi fellépőről szeretnék beszélni. Először is az egyetlen dalról, amit a Pioneer-en kívül még szeretnék meghallgatni. A cyprusi induló igazi felüdülés volt a sok addigi langyos produkció után. Kicsit rockos, de kellően dallamos, hogy megmozdítsa a porcikáimat, és táncolni legyen kedvem. Nincs olyan érzésem, hogy ezt már láttam, hallottam valahol.

Íme:


Rajta kívül még a franciául énekelő osztrák induló is elég jó volt. Tartok tőle, hogy kiválasztásánál közre játszott, hogy a franciáktól tuti kapnak 12 pontot - de ne legyen igazam -, valamint a szám és az előadó lány is a "felnőtt cukiságfaktort", végtelen bájosságot képviseli. Ettől persze ez még nem baj, de azért megnyerni nem fogja - szerintem.

Most pedig jöjjön a fekete leves. Amin szabályosan kibuktam, hogy mennyi koppintós produkciót láthattunk. Kezdve azzal a Greta Salómeval, aki Izlandot képviselte (ismét), és mintha a bőrbe öltöztetett Loreent láttam volna vonaglani egy gyenge dallal. Szerencsére nem jutott be a döntőbe.

Tette ezt a borzalmat azután, hogy 2012-ben egy sokkal jobb produkcióval állt színpadra énekes társával. Aki nem emlékezne, itt megnézheti:

Ott van még a nagy esélyesnek kikiáltott orosz versenyző is. Egyszerűen nem értem, hogy lehettek ennyire pofátlanok, hogy egy, a tavalyi svéd győzteshez hasonló karakterű énekest küldtek, akinek még a LED-fal grafikája is visszaköszön az orosz produkciójában. Persze, lehet mondani, hogy továbbfejlesztett változat - igen, az -, de akkor is. Nekem ne próbálja kiszúrni senki a szememet egy másolattal. Dühítő. És mellette a dal sem akkora robbanás:


A végére hagytam a nyilvánvalót. Svédország ugyanis jövőre tuti, hogy nem akarja megint megrendezni az Eurovíziót, köszönik szépen, nekik az idei elég lesz egy időre. Egyrészt az indulójuk lehetne a svéd Justin Bieber, másrészt a szám és az előadás is erősen középkategória alját súrolja.


És ami az első hangok után egyből beugrik,mintha ezt a dalt már hallottam volna valahol, vagy mégsem, vagy igen? A refrén előtti résznél pedig határozottan hasonlóak a hangok. Persze, csak hasonlít, de annyira, ami nálam már kiveri a biztosítékot:

Csütörtökön jön a második elődöntő, meglátjuk, hogy ott miként teljesítenek a versenyzők. A lényeg viszont, hogy Fehérvári Gábor Alfréd benn van a szombati döntőben. Innen is kívánok neki sok sikert, és sok-sok szavazatot!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az egyik legszebb saját készítésű ajándék

Először a Cotton Ball Lights közösségi oldalán láttam a csodaszép fotókat ezekről a különleges hangulatfényt adó"izzósorokról". Néhányszor jártam az oldalukon, de a mindössze 10 gömbös változatért sokalltam a közel 5000 Ft-ot, plusz szállítási díjat (fizetési módtól függően 900 és 1250 Ft). Végül nem rendeltem meg.
Aztán pár hét múlva beleakadtam a következő videóba:

És elhatároztam, hogy megcsinálom saját magam. Édesanyámékkal évekkel ezelőtt amúgyis megegyeztünk, hogy senki nem vesz a másiknak semmit, elég, ha együtt vagyunk ilyenkor. Ennek ellenére minden évben meglepjük egymást valami kis aprósággal, én próbálok kibújni az egyesség alól saját készítési ajándékokkal (karácsonyfadísz, mézeskalács).

Mi kell hozzá?
Rengeteg hímzőfonal - Jól járunk, ha amúgy is van otthon, és a színeket össze is tudjuk kombinálni. A többi az ízlésünkön múlik, hogy vidám, harsány, vagy valami bézses, mediterrán színvilágot szeretnénk viszontlátni. Érdemes a megajándékozott lakását ismerni.Ragas…

Törpesünit, de hogyan?

Az afrikai fehérhasú törpesünök háziasítása közel negyven évre tekint vissza. Ez nem túl hosszú idő. Ha azt is hozzávesszük, hogy Magyarországon ennél jelentősen rövidebb időről beszélhetünk, akkor nem is kell magyarázni, hogy nagy az információhiány a leendő gazdik körében. Nem egy tengerimalacról, nyúlról vagy hörcsögről van szó, amelynek a tartása már nem rejt titkokat, bármelyik állatkereskedésben pár mondatban elmondják a főbb tudnivalókat. Ami elég is. A törpesünik viszont még annyira "új" háziállatok, hogy aki felelős süngazdivá szeretne válni, annak alaposan, több forrásból is érdemes utánaolvasni a tartásának. Ebben próbálok segíteni mostani írásommal.
Évek óta vagyok törpesün tulajdonos, így számos dolgot megtapasztaltam, és elolvastam a tartásukkal kapcsolatban. A közösségi oldalakon több csoport tagja is vagyok, ahol újabb és újabb információkhoz jutok. Ellenben időről-időre elkenődöm, mikor olyan kérdéseket tesznek fel már süntulajok (tehát nem a sünbeszerzés el…

A hálószoba kompatibilis törpesün lak titkai

Közel öt éve tartok törpesünt, ezidő alatt pedig jópár furfangos, és kevésbé nyerő praktikát próbáltam ki. A cél persze kettős, egyrészt a törpesün számára élhető, a gazdiknak meg csöndes, sokáig tiszta ketrecet kell teremteni. Elmondom, én hogyan csinálom.
Az afrikai fehérhasú törpesünök kiváló társak olyan gazdik számára, akik például allergiásak a szőrre, tollra. A törpesün ugyanis nem allergizál, ezt én is megerősítem. Viszont nagyon kis szerethető állat, lehet simogatni (igen, tud szúrni, ha akar, de a törpesün gazdik ezt meg tudják szokni, és a törpesüni is megszokja, hogy a gazdit nem kell agyonszúrkálni, lelapítja a tüskéit), el is alszik rajtad, és viszonylag tiszta állat. Azért mondom, hogy viszonylag, mert a dolgát egy helyre (macskaalom) végzi, viszont imádja hajtani a kerekét, amiből kiszállni sem kíván, és oda is potyogtat. Így azt utána szépen szét is keni, meg a futás közben ki is potyoghat belőle. Persze képes bele is vizelni, ami meg kifolyik a kerékből.

Tippek törpe…