Ugrás a fő tartalomra

Mennyire fitnesz a fitness müzli?

Melyiket vegyem, ha fontos az alakom, az egészségem? Aki nem olvassa el az energia értékeket a dobozok oldalán, könnyen a fitness megjelölésűért nyúlhat reflexből. Egy ideig a Nestlé csokis Clusters müzlijét fogyasztottam, egyszer azonban nem volt a boltban, és körülnéztem, mi hasonlót találni még. Ekkor, szinte majd kiszúrta a szememet a Nestlé Fitness csokis müzlije. Itt jött viszont a nagy rácsodálkozás.


Ízek


A dobozokon látható müzli képei között nincs túl sok különbség. Világosabb és barna (csokis) pelyhek vannak mindkettőben. A Fitnessen viszont a szimbolikusan karcsú női alak hangsúlyos. Ízre mindkettő csokis dolgokat ígér, bár merően eltérnek egymástól. A Clusters dominánsan csokoládés, a tejet is megfesti sec-perc alatt. Kicsit olyan az érzésem, mintha a megmaradt sima cornflakeset hanyag módon lespriccelték volna csokival. Ugyanis jól látni, hogy a pelyhek alapja ez, és a csokis bevonat nem teríti be teljesen. A tejbe téve szinte egyből megpuhul, és nem ropog. Sajnos. Ezt az olcsó hatást hangsúlyozzák benne a kis fehér, ropogós gombóckák. Ez legalább nem ázik át a tejtől egyből. A Fitness ezzel szemben már látványra is többet ígér, a pelyhek egyenletesen be vannak vonva valamivel, fehér és barna színűek egyaránt találhatók a csomagban, túlsúlyban a fehérek. Aki a Clusters után kóstolja közvetlenül, mint én is, annak egy íztelen, nesze-semmi-fogd-meg-jól érzése lehet. Próbáltam úgy önteni a tejbe az adagot, hogy minél több csokis darabka jusson, hogy legyen már valami íze. Viszont másodszorra, harmadszorra is fogyasztva belőle (másik napokon) már egyáltalán nem ilyen lehangoló az eredmény. Sőt. Utána már nem is kívánja az ember a tolakodóan erőteljes csokis Clusters ízeit. Már csak azért sem, mert a Fitness pelyhei nem áznak át egyből, finom ropogós marad, amíg meg nem eszi az ember.

Különbség a pelyhek között - szemmel is jól látható (itt még tej nélkül)

Beltartalom

Meglepődve hasonlítottam össze a Clusters és a Fitness energiatáblázatát. Ugyanis nem sokban térnek el egymástól, sőt, volt, amiben a Clusters jobban teljesített. Amit hosszas böngészés nélkül is látni, ennél nyilvánvalóbb már nem is lehetne: a Fitness dobozának tetején 47%, a Clustersén viszont 60%-os teljes kiőrlésű tartalom díszeleg. Nem vagyok sem dietetikus, sem jártas szakember ezen a téren, csak egy átlag fogyasztó. De nem az az étel a jobb a szervezetünknek, ami több teljes kiőrlésű dolgot tartalmaz? Nem ezt tolják évek óta az egészséges táplálkozásra nevelő emberek? Akkor, kérem szépen, magyarázza el nekem valaki, hogyan lehet a Fitness elnevezésű termékben kisebb ez az arány? Ráadásul ennyivel.

Akkor jöjjön a két termék energiatáblázatának összehasonlítása. Mivel úgyis tejjel eszem, ezért azt a két oszlopot tettem bele a kis táblázatba, amelyben 30 gramm müzli 125 gramm alacsony zsírtartalmú tej energia értékei szerepelnek.

Zölddel jelöltem az alacsonyabb értékeket. Jól látni, hogy a Clusters több helyen is "veri" a Fitnesst. Ahol pedig nem, ott sem sokkal rosszabbak az értékei annál.

A teljesség igénye miatt végezetül íme a két müzli teljes táblázata, a vitamintartalommal együtt:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Német "jövevényszavak" a magyarban - Frissítve!

A német nyelv tanulása során időről-időre belefutok olyan kifejezésekbe, szavakba, amiket mi is használunk a mindennapokban. Legtöbbjüket írásban talán még sosem láttam, de szóban annál inkább használják. A mi családunkban nincsenek német felmenők, sem emigráltak, mégis sokat hallottam az alábbiakat a szüleimtől, nagyszüleimtől. Valószínűleg velem a legtöbb ki is halna, ha rajtam múlna, mert én nem igazán használom ezeket a szavakat. Most azt mutatom meg, hogy mi hogyan, minek a kifejezésére használjuk, és hogy a német nyelvben valójában mit is jelent. Persze lehetnek egyszerű véletlenek is, és az is könnyen előfordulhat, hogy nem is jövevényszavakról van szó, egyszerűen csak hasonlít a kiejtésük egymásra. Jöjjenek tehát az összecsengések és jelentéseik. "smucig"- schmutzig A smucig szót mi a fukarság kifejezésére használjuk. Németül a schmutzig szónak is ugyanez a kiejtése, viszont azt jelenti, hogy koszos, piszkos. "Na, ja" - Naja A "Na, ja&q

A villamosforgalmat jelenleg irányító fényjelző kialakulása

Sokan naponta közlekednek villamossal, de vajon felmerült-e már bennük a kérdés, hogy vajon miért is így néz ki a villamost irányító lámpa? A piros, tilosnak megfelelő miért három egymás mellett lévő fehér pötty? A narancsot helyettesítő miért egy pötty? És a szabad utat jelző, miért kettő pötty egymás alatt? Kicsit utánajártam a kérdésnek, mert nem bírtam rájönni a logikájára. Érdekes magyarázat következik! A jelenleg alkalmazott – villamosforgalmat irányító – fényjelző készülék (úgynevezett holdfényjelző) optikáinak szimbólumai a korábban évtizedeken át alkalmazott „pajzs alakú” jelző jelzéseinek analógiájára készültek. A régebbi jelzőlámpákat az 1990-es években kezdték el lecserélni, a 2000-es évek végére jutottak el a végéig. Azért hasonlít a mostani logikája a korábban használthoz, mert annak idején így tették az átállást zökkenőmentessé. Összetéveszthetetlen! Ha közvetlenül az autós forgalmat irányító piros-sárga-zöld jelzőlámpa mellé is kerül, akkor is egyértelmű, hogy

Darázs kisokos

Méhek, darazsak, csípnek, szúrnak, mézet gyűjtenek, gömbölydedek, hosszúkásak, szőrösek, csíkosak... Sokak fejében keverednek a fogalmak, sokszor a gyerekeknek sem tudjuk hirtelen megmondani, hogy éppen melyik fajtával van dolgunk. Jöjjön a saját szubjektív nézőpontomból egy kis segítség, melyik, hogyan néz ki, mit érdemes róla tudni! A legaranyosabb Mind láttunk már a virágokra lomhán rászálló dundi szőrös fekete-sárga-fehér csíkos rovart, ők a poszméhek, vagy dongók. A közhiedelemmel ellentétben neki is van fullánkja (a fullánkosdarázs-alkatúak közé tartoznak), bár ritkán használja. Ezen kívül egy gyerekkori kísérlet kapcsán (a tenyerünkbe zártuk) elmondhatom, hogy harapni is tud, ha veszélyben érzi magát. Kétségkívül a legbarátságosabb természettel rendelkezik a fullánkosok között. Közeledtét hangos zümmögés jelzi, innen a dongó kifejezés. 2014-ben egyik faja, a földi poszméh az év rovara volt. Poszméh - Forrás: Wikipédia A legfélelmetesebb A darazsak kisebb,