Ugrás a fő tartalomra

Mennyire fitnesz a fitness müzli?

Melyiket vegyem, ha fontos az alakom, az egészségem? Aki nem olvassa el az energia értékeket a dobozok oldalán, könnyen a fitness megjelölésűért nyúlhat reflexből. Egy ideig a Nestlé csokis Clusters müzlijét fogyasztottam, egyszer azonban nem volt a boltban, és körülnéztem, mi hasonlót találni még. Ekkor, szinte majd kiszúrta a szememet a Nestlé Fitness csokis müzlije. Itt jött viszont a nagy rácsodálkozás.


Ízek


A dobozokon látható müzli képei között nincs túl sok különbség. Világosabb és barna (csokis) pelyhek vannak mindkettőben. A Fitnessen viszont a szimbolikusan karcsú női alak hangsúlyos. Ízre mindkettő csokis dolgokat ígér, bár merően eltérnek egymástól. A Clusters dominánsan csokoládés, a tejet is megfesti sec-perc alatt. Kicsit olyan az érzésem, mintha a megmaradt sima cornflakeset hanyag módon lespriccelték volna csokival. Ugyanis jól látni, hogy a pelyhek alapja ez, és a csokis bevonat nem teríti be teljesen. A tejbe téve szinte egyből megpuhul, és nem ropog. Sajnos. Ezt az olcsó hatást hangsúlyozzák benne a kis fehér, ropogós gombóckák. Ez legalább nem ázik át a tejtől egyből. A Fitness ezzel szemben már látványra is többet ígér, a pelyhek egyenletesen be vannak vonva valamivel, fehér és barna színűek egyaránt találhatók a csomagban, túlsúlyban a fehérek. Aki a Clusters után kóstolja közvetlenül, mint én is, annak egy íztelen, nesze-semmi-fogd-meg-jól érzése lehet. Próbáltam úgy önteni a tejbe az adagot, hogy minél több csokis darabka jusson, hogy legyen már valami íze. Viszont másodszorra, harmadszorra is fogyasztva belőle (másik napokon) már egyáltalán nem ilyen lehangoló az eredmény. Sőt. Utána már nem is kívánja az ember a tolakodóan erőteljes csokis Clusters ízeit. Már csak azért sem, mert a Fitness pelyhei nem áznak át egyből, finom ropogós marad, amíg meg nem eszi az ember.

Különbség a pelyhek között - szemmel is jól látható (itt még tej nélkül)

Beltartalom

Meglepődve hasonlítottam össze a Clusters és a Fitness energiatáblázatát. Ugyanis nem sokban térnek el egymástól, sőt, volt, amiben a Clusters jobban teljesített. Amit hosszas böngészés nélkül is látni, ennél nyilvánvalóbb már nem is lehetne: a Fitness dobozának tetején 47%, a Clustersén viszont 60%-os teljes kiőrlésű tartalom díszeleg. Nem vagyok sem dietetikus, sem jártas szakember ezen a téren, csak egy átlag fogyasztó. De nem az az étel a jobb a szervezetünknek, ami több teljes kiőrlésű dolgot tartalmaz? Nem ezt tolják évek óta az egészséges táplálkozásra nevelő emberek? Akkor, kérem szépen, magyarázza el nekem valaki, hogyan lehet a Fitness elnevezésű termékben kisebb ez az arány? Ráadásul ennyivel.

Akkor jöjjön a két termék energiatáblázatának összehasonlítása. Mivel úgyis tejjel eszem, ezért azt a két oszlopot tettem bele a kis táblázatba, amelyben 30 gramm müzli 125 gramm alacsony zsírtartalmú tej energia értékei szerepelnek.

Zölddel jelöltem az alacsonyabb értékeket. Jól látni, hogy a Clusters több helyen is "veri" a Fitnesst. Ahol pedig nem, ott sem sokkal rosszabbak az értékei annál.

A teljesség igénye miatt végezetül íme a két müzli teljes táblázata, a vitamintartalommal együtt:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az egyik legszebb saját készítésű ajándék

Először a Cotton Ball Lights közösségi oldalán láttam a csodaszép fotókat ezekről a különleges hangulatfényt adó"izzósorokról". Néhányszor jártam az oldalukon, de a mindössze 10 gömbös változatért sokalltam a közel 5000 Ft-ot, plusz szállítási díjat (fizetési módtól függően 900 és 1250 Ft). Végül nem rendeltem meg.
Aztán pár hét múlva beleakadtam a következő videóba:

És elhatároztam, hogy megcsinálom saját magam. Édesanyámékkal évekkel ezelőtt amúgyis megegyeztünk, hogy senki nem vesz a másiknak semmit, elég, ha együtt vagyunk ilyenkor. Ennek ellenére minden évben meglepjük egymást valami kis aprósággal, én próbálok kibújni az egyesség alól saját készítési ajándékokkal (karácsonyfadísz, mézeskalács).

Mi kell hozzá?
Rengeteg hímzőfonal - Jól járunk, ha amúgy is van otthon, és a színeket össze is tudjuk kombinálni. A többi az ízlésünkön múlik, hogy vidám, harsány, vagy valami bézses, mediterrán színvilágot szeretnénk viszontlátni. Érdemes a megajándékozott lakását ismerni.Ragas…

Törpesünit, de hogyan?

Az afrikai fehérhasú törpesünök háziasítása közel negyven évre tekint vissza. Ez nem túl hosszú idő. Ha azt is hozzávesszük, hogy Magyarországon ennél jelentősen rövidebb időről beszélhetünk, akkor nem is kell magyarázni, hogy nagy az információhiány a leendő gazdik körében. Nem egy tengerimalacról, nyúlról vagy hörcsögről van szó, amelynek a tartása már nem rejt titkokat, bármelyik állatkereskedésben pár mondatban elmondják a főbb tudnivalókat. Ami elég is. A törpesünik viszont még annyira "új" háziállatok, hogy aki felelős süngazdivá szeretne válni, annak alaposan, több forrásból is érdemes utánaolvasni a tartásának. Ebben próbálok segíteni mostani írásommal.
Évek óta vagyok törpesün tulajdonos, így számos dolgot megtapasztaltam, és elolvastam a tartásukkal kapcsolatban. A közösségi oldalakon több csoport tagja is vagyok, ahol újabb és újabb információkhoz jutok. Ellenben időről-időre elkenődöm, mikor olyan kérdéseket tesznek fel már süntulajok (tehát nem a sünbeszerzés el…

A hálószoba kompatibilis törpesün lak titkai

Közel öt éve tartok törpesünt, ezidő alatt pedig jópár furfangos, és kevésbé nyerő praktikát próbáltam ki. A cél persze kettős, egyrészt a törpesün számára élhető, a gazdiknak meg csöndes, sokáig tiszta ketrecet kell teremteni. Elmondom, én hogyan csinálom.
Az afrikai fehérhasú törpesünök kiváló társak olyan gazdik számára, akik például allergiásak a szőrre, tollra. A törpesün ugyanis nem allergizál, ezt én is megerősítem. Viszont nagyon kis szerethető állat, lehet simogatni (igen, tud szúrni, ha akar, de a törpesün gazdik ezt meg tudják szokni, és a törpesüni is megszokja, hogy a gazdit nem kell agyonszúrkálni, lelapítja a tüskéit), el is alszik rajtad, és viszonylag tiszta állat. Azért mondom, hogy viszonylag, mert a dolgát egy helyre (macskaalom) végzi, viszont imádja hajtani a kerekét, amiből kiszállni sem kíván, és oda is potyogtat. Így azt utána szépen szét is keni, meg a futás közben ki is potyoghat belőle. Persze képes bele is vizelni, ami meg kifolyik a kerékből.

Tippek törpe…