Ugrás a fő tartalomra

Eurovíziós Dalfesztivál 2016 - 2. elődöntő

Amikor Gundel Takács Gábor elmondta a felvezető műsorban, hogy a második elődöntő versenyzőitől kevésbé kell majd tartania a magyar indulónak, félvállról vettem a megjegyzését. A műsor felénél azonban rádöbbentem, hogy bizony, igaza volt.

Ahogy az első elődöntőben jó volt a cyprusi, az osztrák, az orosz és persze a magyar dal, úgy a második elődöntőben csak egyetlen számot tudok visszaidézni jó szívvel, a lengyelekét. Bár ez kifejezetten tetszik.

Itt meg is lehet hallgatni:


Mondjuk van bennem egy kis képzavar, körülbelül olyan, mint a francia Rómeó és Júlia musicalben Rómeó esetében az énekes miatt. De a dal mindenesetre bejövős, ami az Eurovíziós Facebook oldalon sokan meg is erősítettek.

Kis kitérőként itt van az ukrán induló és dala, ami a teljes mezőnyből kilógott. Egyelőre nem tudom eldönteni, hogy jó irányba-e. Az biztos, hogy különleges volt a felhozatalban, azonban nem sok köze van a dalhoz, talán inkább egy törzsi énekhez tudnám hasonlítani. A maga műfajában jó is lehetne, de szinte biztos vagyok benne, hogy ilyen dallal a középmezőnynél előrébb nem fog tudni kerülni a döntőben. És én is elkapcsolnám a rádiót, ha meghallanám benne. A ruháját sem érzem a dallal önazonosnak.


Említsük még meg a dél-korai születésű, majd gyerekkorában Ausztráliába költöző, majd most az Eurovízión versenyző Dami Imet, akinek nem rossz a dala. DE! És itt jön két de, egyrészt nekem kicsit Loreenra emlékeztet a dal hangulata, a hang visszacsengése a fülben. Másrészt a színpadi kép túl egyszerűre sikerült, egy ilyen dalhoz valami többet vártam volna, mintsem, a dal 80%-ában csak ül egy oszlopon. A tavalyi, nagy bulihangulatot csapó, lazán profi ausztrál induló után ez kicsit csalódás. (Zárójelben megjegyzem, hogy a ruháját túlságosan felvágták, az egyik szünetben ízléstelenül be lehetett látni egy-két pillanat erejéig oda, ahová nem kellett volna... Az is sokat elmond, hogy bár alig állt a szandáljában, a szünetben már másban ücsörgött a kanapén, biztos, hogy "nagyon kényelmes" volt.)


Íme a tavalyi ausztrál dal. Sokat hallani a magyar rádióban is:

A szavazás


A szavazásról egyelőre nem tudok nyilatkozni, mivel tegnap próbálkozhattam volna vele először. Németországban élek, német telefonról először a hivatalos appon keresztül próbáltam a lengyelekre szavazni, ám hibaüzenettel többször is visszadobta a rendszer. Aztán simán, sms-ben is próbáltam szavazni, a hiba ugyanaz volt. Kíváncsi vagyok, hogy szombaton sikerül-e majd szavazni, és addig reagálnak-e a szervezők, hogy vajon miért nem tudtam szavazni. Elég bosszantó, ha többen sem tudtak emiatt szavazatot leadni. Pedig 20-at lehetne telefononként.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az egyik legszebb saját készítésű ajándék

Először a Cotton Ball Lights közösségi oldalán láttam a csodaszép fotókat ezekről a különleges hangulatfényt adó"izzósorokról". Néhányszor jártam az oldalukon, de a mindössze 10 gömbös változatért sokalltam a közel 5000 Ft-ot, plusz szállítási díjat (fizetési módtól függően 900 és 1250 Ft). Végül nem rendeltem meg.
Aztán pár hét múlva beleakadtam a következő videóba:

És elhatároztam, hogy megcsinálom saját magam. Édesanyámékkal évekkel ezelőtt amúgyis megegyeztünk, hogy senki nem vesz a másiknak semmit, elég, ha együtt vagyunk ilyenkor. Ennek ellenére minden évben meglepjük egymást valami kis aprósággal, én próbálok kibújni az egyesség alól saját készítési ajándékokkal (karácsonyfadísz, mézeskalács).

Mi kell hozzá?
Rengeteg hímzőfonal - Jól járunk, ha amúgy is van otthon, és a színeket össze is tudjuk kombinálni. A többi az ízlésünkön múlik, hogy vidám, harsány, vagy valami bézses, mediterrán színvilágot szeretnénk viszontlátni. Érdemes a megajándékozott lakását ismerni.Ragas…

Törpesünit, de hogyan?

Az afrikai fehérhasú törpesünök háziasítása közel negyven évre tekint vissza. Ez nem túl hosszú idő. Ha azt is hozzávesszük, hogy Magyarországon ennél jelentősen rövidebb időről beszélhetünk, akkor nem is kell magyarázni, hogy nagy az információhiány a leendő gazdik körében. Nem egy tengerimalacról, nyúlról vagy hörcsögről van szó, amelynek a tartása már nem rejt titkokat, bármelyik állatkereskedésben pár mondatban elmondják a főbb tudnivalókat. Ami elég is. A törpesünik viszont még annyira "új" háziállatok, hogy aki felelős süngazdivá szeretne válni, annak alaposan, több forrásból is érdemes utánaolvasni a tartásának. Ebben próbálok segíteni mostani írásommal.
Évek óta vagyok törpesün tulajdonos, így számos dolgot megtapasztaltam, és elolvastam a tartásukkal kapcsolatban. A közösségi oldalakon több csoport tagja is vagyok, ahol újabb és újabb információkhoz jutok. Ellenben időről-időre elkenődöm, mikor olyan kérdéseket tesznek fel már süntulajok (tehát nem a sünbeszerzés el…

A hálószoba kompatibilis törpesün lak titkai

Közel öt éve tartok törpesünt, ezidő alatt pedig jópár furfangos, és kevésbé nyerő praktikát próbáltam ki. A cél persze kettős, egyrészt a törpesün számára élhető, a gazdiknak meg csöndes, sokáig tiszta ketrecet kell teremteni. Elmondom, én hogyan csinálom.
Az afrikai fehérhasú törpesünök kiváló társak olyan gazdik számára, akik például allergiásak a szőrre, tollra. A törpesün ugyanis nem allergizál, ezt én is megerősítem. Viszont nagyon kis szerethető állat, lehet simogatni (igen, tud szúrni, ha akar, de a törpesün gazdik ezt meg tudják szokni, és a törpesüni is megszokja, hogy a gazdit nem kell agyonszúrkálni, lelapítja a tüskéit), el is alszik rajtad, és viszonylag tiszta állat. Azért mondom, hogy viszonylag, mert a dolgát egy helyre (macskaalom) végzi, viszont imádja hajtani a kerekét, amiből kiszállni sem kíván, és oda is potyogtat. Így azt utána szépen szét is keni, meg a futás közben ki is potyoghat belőle. Persze képes bele is vizelni, ami meg kifolyik a kerékből.

Tippek törpe…