Ugrás a fő tartalomra

Házhozszállít a Burger King - Frissítve!

Tudom, nem ma kezdte, és most hirtelen nem is tudom, hogy Magyarországon is csinálják-e, de én most próbáltam ki először. Talán nem utoljára.

Ha már Burger King, akkor próbáljuk ki az újdonságot, a hot-dogot. Két legyet egy csapásra. Már rögtön az elején pontlevonás, felmegyek a német honlapra, de sehol nem látni (legalábbis egyből, pedig feltűnőnek kéne lennie) egy házhozszállítós (Lieferservice) menüpontot. Ejnye. Most szeretnétek kiszállítani, vagy rejtegetitek ezt az opciót?

Végül, pár másodperces böngészés után megtaláltam. Az oldal tetején van egy fekete robogós ikonnal, de közvetlen a nagy színes feliratok és a sokkal kiugróbb kék Payback ikon mellett. Ezen még dolgozni kell. A rendelés menete kicsit fura, bár érthető: előbb meg kell adnod a pontos címet, ahova rendelni szeretnél. Így egyből kiderül, ha hozzád mégse visznek ki. Nem válogattok a családdal feleslegesen, már mindenki a szájában érzi a kívánt ízt, amikor kiderülne a szállítási adatok megadásánál, hogy biza oda nincs kiszállítás. Ezt ügyesen elkerüli a cím előre megadása.

Neked mi fogja meg a szemed először? És másodszor? Ha keresed, csak akkor találod meg a kiszállítós ikont bal felül.


A menürendszer szerintem átlátható, a kosárba helyezésnél kb. mindent el lehet olvasni az adott termékről - akit a végletekig érdekel pl. egy jégkrém összetevői, energiatáblázata, az bizony itt elidőzhet. Az aktuális összeg pedig jobb oldalt folyamatosan nyomon követhető. Mint a legtöbb házhoz rendelésnél, itt is van minimum összeg, 10 euró (kb 3000 Ft). Érthető. Aki egyedül enne, de nem egy haspók, annak tudok ajánlani egy menüt, meg egy desszertet (amit később is elfogyaszthat), így biztos meglesz a 10 euró.

A megrendelés kifizetése után (paypal, Mastercard, átutalás) megjelenik egy nyomonkövetős felület. Király! Vagyis lenne, ha jól működne. Esetemben ugyanis nem jutottunk el a 3. pontig (azaz, hogy úton van a rendelésem), úgy tűnt, az étteremben várakozik a csomagom. Aztán kb 50 perc múlva mégis csöngettek. A környéken hasonló kiszállítási idővel operálnak a cégek, de azért bíztam benne, hogy 30 percen nem csúszunk túl. De.

Nyugodtan felporszívóztam, és felmostam, míg megérkezett a csomag, bár nem is tudtam róla, hogy úton van.


Visszatérve a hot-dog minitesztre is, ez is és a krumpli is meleg volt még. Crispy-dogot kértem (rántott hagymás verzió), ami frankó kis dobozkában volt. Ízre is finom volt, jól is laktam, a mérete az átlagos amerikai hot-doggal egyezik, amiket az utcai árusoktól lehet kapni. Egy dolgot hiányoltam, nem lehetett uborkás, rántott hagymás verziót kérni, mert nincs. Van uborkás (classic), csípős (chili cheese) meg uborka nélküli rántott hagymás (crispy).




Mindent összevetve, ha megint rávisz a szükség, fogok még a Burger Kingből házhoz rendelni. De bele kell kalkulálni, hogy a nyomonkövetés nem pontos, és 30 percnél több idő kell, hogy megérkezzen.

Már meg is ettem a menüt, mire valaki benyomhatott valami gombot a BK-nál. Ez még nem úgy működik, ahogy kellene.

Frissítés!
Egy vasárnap késő délutáni, esti rendeléssel teszteltük újra a házhozszállítást. 18:36-kor rendeltünk, de több mint 1 óráig nem történt semmi. Már a telefonáláson gondolkodtunk, amikor végre kipipálták a 3-as ponttól végig a folyamatábrát. Azaz, ezek szerint, már megtörtént a kézbesítést is. Ekkor már az is megfordult a fejünkben, hogy esetleg valaki másnál kötött ki a vacsoránk, és ma inkább diétázunk. Ám 5 perc elteltével mégis csöngettek. Nem tudni, hogy azért kellett közel másfél órát várni a rendelésre, mert ennyire sok a fuvar, vagy pont kevés, és legalább 2-3 rendelést kell összegyűjteni, hogy gazdaságos legyen robogóra ülni. Ezzel az idővel viszont bőven alulteljesít több, a városban megtalálható kiszállító pizzás cégnél.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Német "jövevényszavak" a magyarban - Frissítve!

A német nyelv tanulása során időről-időre belefutok olyan kifejezésekbe, szavakba, amiket mi is használunk a mindennapokban. Legtöbbjüket írásban talán még sosem láttam, de szóban annál inkább használják. A mi családunkban nincsenek német felmenők, sem emigráltak, mégis sokat hallottam az alábbiakat a szüleimtől, nagyszüleimtől. Valószínűleg velem a legtöbb ki is halna, ha rajtam múlna, mert én nem igazán használom ezeket a szavakat. Most azt mutatom meg, hogy mi hogyan, minek a kifejezésére használjuk, és hogy a német nyelvben valójában mit is jelent. Persze lehetnek egyszerű véletlenek is, és az is könnyen előfordulhat, hogy nem is jövevényszavakról van szó, egyszerűen csak hasonlít a kiejtésük egymásra. Jöjjenek tehát az összecsengések és jelentéseik. "smucig"- schmutzig A smucig szót mi a fukarság kifejezésére használjuk. Németül a schmutzig szónak is ugyanez a kiejtése, viszont azt jelenti, hogy koszos, piszkos. "Na, ja" - Naja A "Na, ja&q

A villamosforgalmat jelenleg irányító fényjelző kialakulása

Sokan naponta közlekednek villamossal, de vajon felmerült-e már bennük a kérdés, hogy vajon miért is így néz ki a villamost irányító lámpa? A piros, tilosnak megfelelő miért három egymás mellett lévő fehér pötty? A narancsot helyettesítő miért egy pötty? És a szabad utat jelző, miért kettő pötty egymás alatt? Kicsit utánajártam a kérdésnek, mert nem bírtam rájönni a logikájára. Érdekes magyarázat következik! A jelenleg alkalmazott – villamosforgalmat irányító – fényjelző készülék (úgynevezett holdfényjelző) optikáinak szimbólumai a korábban évtizedeken át alkalmazott „pajzs alakú” jelző jelzéseinek analógiájára készültek. A régebbi jelzőlámpákat az 1990-es években kezdték el lecserélni, a 2000-es évek végére jutottak el a végéig. Azért hasonlít a mostani logikája a korábban használthoz, mert annak idején így tették az átállást zökkenőmentessé. Összetéveszthetetlen! Ha közvetlenül az autós forgalmat irányító piros-sárga-zöld jelzőlámpa mellé is kerül, akkor is egyértelmű, hogy

Darázs kisokos

Méhek, darazsak, csípnek, szúrnak, mézet gyűjtenek, gömbölydedek, hosszúkásak, szőrösek, csíkosak... Sokak fejében keverednek a fogalmak, sokszor a gyerekeknek sem tudjuk hirtelen megmondani, hogy éppen melyik fajtával van dolgunk. Jöjjön a saját szubjektív nézőpontomból egy kis segítség, melyik, hogyan néz ki, mit érdemes róla tudni! A legaranyosabb Mind láttunk már a virágokra lomhán rászálló dundi szőrös fekete-sárga-fehér csíkos rovart, ők a poszméhek, vagy dongók. A közhiedelemmel ellentétben neki is van fullánkja (a fullánkosdarázs-alkatúak közé tartoznak), bár ritkán használja. Ezen kívül egy gyerekkori kísérlet kapcsán (a tenyerünkbe zártuk) elmondhatom, hogy harapni is tud, ha veszélyben érzi magát. Kétségkívül a legbarátságosabb természettel rendelkezik a fullánkosok között. Közeledtét hangos zümmögés jelzi, innen a dongó kifejezés. 2014-ben egyik faja, a földi poszméh az év rovara volt. Poszméh - Forrás: Wikipédia A legfélelmetesebb A darazsak kisebb,