Ugrás a fő tartalomra

Házhozszállít a Burger King - Frissítve!

Tudom, nem ma kezdte, és most hirtelen nem is tudom, hogy Magyarországon is csinálják-e, de én most próbáltam ki először. Talán nem utoljára.

Ha már Burger King, akkor próbáljuk ki az újdonságot, a hot-dogot. Két legyet egy csapásra. Már rögtön az elején pontlevonás, felmegyek a német honlapra, de sehol nem látni (legalábbis egyből, pedig feltűnőnek kéne lennie) egy házhozszállítós (Lieferservice) menüpontot. Ejnye. Most szeretnétek kiszállítani, vagy rejtegetitek ezt az opciót?

Végül, pár másodperces böngészés után megtaláltam. Az oldal tetején van egy fekete robogós ikonnal, de közvetlen a nagy színes feliratok és a sokkal kiugróbb kék Payback ikon mellett. Ezen még dolgozni kell. A rendelés menete kicsit fura, bár érthető: előbb meg kell adnod a pontos címet, ahova rendelni szeretnél. Így egyből kiderül, ha hozzád mégse visznek ki. Nem válogattok a családdal feleslegesen, már mindenki a szájában érzi a kívánt ízt, amikor kiderülne a szállítási adatok megadásánál, hogy biza oda nincs kiszállítás. Ezt ügyesen elkerüli a cím előre megadása.

Neked mi fogja meg a szemed először? És másodszor? Ha keresed, csak akkor találod meg a kiszállítós ikont bal felül.


A menürendszer szerintem átlátható, a kosárba helyezésnél kb. mindent el lehet olvasni az adott termékről - akit a végletekig érdekel pl. egy jégkrém összetevői, energiatáblázata, az bizony itt elidőzhet. Az aktuális összeg pedig jobb oldalt folyamatosan nyomon követhető. Mint a legtöbb házhoz rendelésnél, itt is van minimum összeg, 10 euró (kb 3000 Ft). Érthető. Aki egyedül enne, de nem egy haspók, annak tudok ajánlani egy menüt, meg egy desszertet (amit később is elfogyaszthat), így biztos meglesz a 10 euró.

A megrendelés kifizetése után (paypal, Mastercard, átutalás) megjelenik egy nyomonkövetős felület. Király! Vagyis lenne, ha jól működne. Esetemben ugyanis nem jutottunk el a 3. pontig (azaz, hogy úton van a rendelésem), úgy tűnt, az étteremben várakozik a csomagom. Aztán kb 50 perc múlva mégis csöngettek. A környéken hasonló kiszállítási idővel operálnak a cégek, de azért bíztam benne, hogy 30 percen nem csúszunk túl. De.

Nyugodtan felporszívóztam, és felmostam, míg megérkezett a csomag, bár nem is tudtam róla, hogy úton van.


Visszatérve a hot-dog minitesztre is, ez is és a krumpli is meleg volt még. Crispy-dogot kértem (rántott hagymás verzió), ami frankó kis dobozkában volt. Ízre is finom volt, jól is laktam, a mérete az átlagos amerikai hot-doggal egyezik, amiket az utcai árusoktól lehet kapni. Egy dolgot hiányoltam, nem lehetett uborkás, rántott hagymás verziót kérni, mert nincs. Van uborkás (classic), csípős (chili cheese) meg uborka nélküli rántott hagymás (crispy).
Mindent összevetve, ha megint rávisz a szükség, fogok még a Burger Kingből házhoz rendelni. De bele kell kalkulálni, hogy a nyomonkövetés nem pontos, és 30 percnél több idő kell, hogy megérkezzen.

Már meg is ettem a menüt, mire valaki benyomhatott valami gombot a BK-nál. Ez még nem úgy működik, ahogy kellene.

Frissítés!
Egy vasárnap késő délutáni, esti rendeléssel teszteltük újra a házhozszállítást. 18:36-kor rendeltünk, de több mint 1 óráig nem történt semmi. Már a telefonáláson gondolkodtunk, amikor végre kipipálták a 3-as ponttól végig a folyamatábrát. Azaz, ezek szerint, már megtörtént a kézbesítést is. Ekkor már az is megfordult a fejünkben, hogy esetleg valaki másnál kötött ki a vacsoránk, és ma inkább diétázunk. Ám 5 perc elteltével mégis csöngettek. Nem tudni, hogy azért kellett közel másfél órát várni a rendelésre, mert ennyire sok a fuvar, vagy pont kevés, és legalább 2-3 rendelést kell összegyűjteni, hogy gazdaságos legyen robogóra ülni. Ezzel az idővel viszont bőven alulteljesít több, a városban megtalálható kiszállító pizzás cégnél.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A hálószoba kompatibilis törpesün lak titkai

Közel öt éve tartok törpesünt, ezidő alatt pedig jópár furfangos, és kevésbé nyerő praktikát próbáltam ki. A cél persze kettős, egyrészt a törpesün számára élhető, a gazdiknak meg csöndes, sokáig tiszta ketrecet kell teremteni. Elmondom, én hogyan csinálom.
Az afrikai fehérhasú törpesünök kiváló társak olyan gazdik számára, akik például allergiásak a szőrre, tollra. A törpesün ugyanis nem allergizál, ezt én is megerősítem. Viszont nagyon kis szerethető állat, lehet simogatni (igen, tud szúrni, ha akar, de a törpesün gazdik ezt meg tudják szokni, és a törpesüni is megszokja, hogy a gazdit nem kell agyonszúrkálni, lelapítja a tüskéit), el is alszik rajtad, és viszonylag tiszta állat. Azért mondom, hogy viszonylag, mert a dolgát egy helyre (macskaalom) végzi, viszont imádja hajtani a kerekét, amiből kiszállni sem kíván, és oda is potyogtat. Így azt utána szépen szét is keni, meg a futás közben ki is potyoghat belőle. Persze képes bele is vizelni, ami meg kifolyik a kerékből.

Tippek törpe…

Német "jövevényszavak" a magyarban - Frissítve!

A német nyelv tanulása során időről-időre belefutok olyan kifejezésekbe, szavakba, amiket mi is használunk a mindennapokban. Legtöbbjüket írásban talán még sosem láttam, de szóban annál inkább használják. A mi családunkban nincsenek német felmenők, sem emigráltak, mégis sokat hallottam az alábbiakat a szüleimtől, nagyszüleimtől. Valószínűleg velem a legtöbb ki is halna, ha rajtam múlna, mert én nem igazán használom ezeket a szavakat.
Most azt mutatom meg, hogy mi hogyan, minek a kifejezésére használjuk, és hogy a német nyelvben valójában mit is jelent. Persze lehetnek egyszerű véletlenek is, és az is könnyen előfordulhat, hogy nem is jövevényszavakról van szó, egyszerűen csak hasonlít a kiejtésük egymásra. Jöjjenek tehát az összecsengések és jelentéseik.
"smucig"- schmutzig A smucig szót mi a fukarság kifejezésére használjuk. Németül a schmutzig szónak is ugyanez a kiejtése, viszont azt jelenti, hogy koszos, piszkos.
"Na, ja" - Naja A "Na, ja" és a német Na…

Egyszerű gombás rizottó parmezánnal

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető rizottó receptjét szeretném most megosztani. Mindennel együtt kb. 45 perc alatt kész van. Finom és laktató, bármilyen savanyúsággal tálalható.
Hozzávalók:rizsolajcsiperke gomba (lehetőleg ne konzerv)vöröshagymaparmezán sajtfűszerek
Elkészítés: Tegyük fel a rizsnek szánt vizet főni, míg felforr, mossuk jól át a rizst. Ha a víz már forr, dobjunk bele egy leveskockát, majd mehet bele a rizs, és fűszerek (én egy kis sót, őrölt borsot és egy kis petrezselymet használtam). Vegyük kisebbre a lángot a rizs alatt. Közben szeleteljünk fel egy fej vöröshagymát, mossuk meg a gombát, szedjük ki a szárát, kockázzuk fel (én kisebb és nagyobb darabokat is hagytam). Kis olajon üvegesre pirítsuk a vöröshagymát, és öntsük rá a gombát. Eközben a rizs valószínűleg már elfőtte a vize nagy részét, ha már csak kis lé bugyog a rizs fölött (ha megkeverjük, akkor nem marad a rizs fölött a léből), vegyük le a tűzről, hagyjuk állni, hagy szívja magába a maradék levet is.A gombá…